Ο Έλον Μασκ σκέφτεται να βάλει χρέωση για τη χρήση του X (Twitter)

Τι είπε ο δισεκατομμυριούχος σε συζήτηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου.
via Associated Press

Ο Έλον Μασκ είπε πως όλοι οι χρήστες του X (Twitter) μπορεί να χρειάζεται κάποια στιγμή να πληρώνουν για πρόσβαση στην πλατφόρμα.

Σε συζήτηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ο δισεκατομμυριούχος είπε πως ένα σύστημα πληρωμών θα ήταν ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστούν τα bots. «Κινούμαστε προς μια μικρή μηνιαία πληρωμή για χρήση του συστήματος» είπε ο επικεφαλής της Tesla και της SpaceX.

Όπως σημειώνει το BBC, είναι ασαφές εάν επρόκειτο για ένα μεμονωμένο σχόλιο ή μια ένδειξη για πιο «χειροπιαστά» σχέδια τα οποία πρόκειται να ανακοινωθούν. Σημειώνεται πως ο Μασκ από τότε που ανέλαβε τα ηνία του Twitter αναζητά τρόπος να δώσει κίνητρα στους χρήστες να πληρώνουν για τη χρήση μιας υπηρεσίας με βελτιωμένες δυνατότητες και προνόμια, της αποκαλούμενης X Premium.

Ο Μασκ επιμένει πως η χρέωση για τη χρήση της υπηρεσίας έχει σκοπό την αντιμετώπιση των bots. «Αν κάποιος χρειάζεται να πληρώσει λίγα δολάρια για κάτι, κάποιο μικρό ποσό, το κόστος των bots είναι πολύ υψηλό» είπε σχετικά.

Η συζήτηση με τον Νετανιάχου μεταδόθηκε μέσω live streaming, με τον Μασκ να λέει πως το Χ θα παρουσιάσει μια «χαμηλότερη κλίμακα χρέωσης», όπου θα έπρεπε να πληρώνουν όλοι οι χρήστες. Το σύστημα αυτό, είπε, «είναι ο μόνος τρόπος που μπορώ να σκεφτώ για να αντιμετωπιστούν οι τεράστιες στρατιές των bots». Επίσης σημείωσε πως η ΑΙ που χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή τα bots βελτιώνεται στο να περνά τα CAPTCHA tests που προορίζονται να διακρίνουν τα bots από τους ανθρώπους.

Προηγουμένως ο Νετανιάχου είχε πει πως ένας τρόπος αντιμετώπισης του αντισημιτισμού στο Χ θα ήταν η παρεμπόδιση της χρήσης bots στην πλατφόρμα.

Με πληροφορίες από BBC, Forbes

Δημοφιλή