Ο Elon Musk αποκάλεσε «παιδόφιλο» τον αρχηγό της ομάδας διάσωσης των παιδιών στην Ταϊλάνδη επειδή...δεν χρησιμοποίησε το υποβρύχιό του

Ο Elon Musk αποκάλεσε «παιδόφιλο» τον αρχηγό της ομάδας διάσωσης των παιδιών στην Ταϊλάνδη επειδή...δεν χρησιμοποίησε το υποβρύχιό του

Ο ζάμπλουτος επιχειρηματίας Elon Musk έκανε τους πάντες να απορούν με την πρωτοφανή επίθεση που εξαπέλυσε μέσω twitter στον αρχηγό της ομάδας διάσωσης των 12 παιδιών στην Ταϊλάνδη, Vernon Unsworth.

Συγκεκριμένα, ο Musk αποκάλεσε τον δύτη «παιδόφιλο», επειδή ο Unsworth αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει στην επιχείρηση διάσωσης το μίνι υποβρύχιο που σχεδίασε η ομάδα του δισεκατομμυριούχου, ειδικά γι′ αυτό το σκοπό.

Reuters Staff / Reuters

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, ο δύτης δήλωσε σχετικά με τη μη χρήση του υποβρυχίου: «Δεν είχε καμία ελπίδα να λειτουργήσει. Δεν είχε καμία αντίληψη πώς ήταν το πέρασμα στη σπηλιά. Το υποβρύχιο, εκτιμώ, είχε μήκος περίπου 1.5 μέτρο, ήταν μακρύ και άκαμπτο, οπότε δε θα μπορούσε να περάσει από γωνίες και άλλα εμπόδια». Επιπλέον, ο 63χρονος δύτης που γνωρίζει καλά το σύστημα των σπηλαίων της Tham Luang, πρόσθεσε ότι ο Musk «μπορεί να βάλει το υποβρύχιό του εκεί που ξέρει».

Τελικά ο δισεκατομμυριούχος διέγραψε τα προσβλητικά tweets, στα οποία επίσης ανέφερε ότι επεξεργαζόταν ένα βίντεο που θα αποδείκνυε ότι το υποβρύχιό του θα μπορούσε να είχε φτάσει στα παιδιά. «Λυπάμαι, παιδόφιλε, το ’θελες», έγραψε χαρακτηριστικά και άφησε άφωνους και τους 22.3 εκ. ακολούθους του.

Από την πλευρά του ο Unsworth ανέφερε σχετικά στον Guardian: «Νομίζω πως με είπε παιδόφιλο. Πιστεύω ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται τι άνθρωπος είναι ο Musk». Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο να απαντήσει δια της νομικής οδού, ο Unsworth δήλωσε κατηγορηματικά: «Ναι, δεν έχει τελειώσει αυτό».

*Το κείμενο δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικανική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά

Δημοφιλή