Γιατί ο Κλούνει είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός του Κόσμου

Η Forbes δημοσίευσε την λίστα με τους πιο καλοπληρωμένους ηθοποιούς την περίοδο Ιούνιος 2017-Ιούνιος 2018.

Στην κορυφή της λίστας με τους πιο καλοπληρωμένους άνδρες ηθοποιούς βρίσκεται ο Τζορτς Κλούνει. Ο βετεράνος ηθοποιός μπορεί να έχει χρόνια να κάνει κάποια εισπρακτική επιτυχία, ωστόσο η πώληση της εταιρείας του Casamigos Tequila στον όμιλο Diageo έφερε στο πορτοφόλι του συνολικά 239 εκατομμύρια δολάρια (χωρίς τους φόρους). Η εταιρεία πουλήθηκε συνολικά 1 δισ. δολάρια τον περασμένο χρόνο.

Να σημειωθεί ότι οι δέκα καλύτερα αμειβόμενοι ηθοποιοί κέρδισαν συνολικά 748.5 εκατ. δολάρια, ενώ οι δέκα γυναίκες στην αντίστοιχη κατηγορία κατά την ίδια περίοδο κέρδισαν 186 εκατ. λιγότερα, το 1/4 δηλαδή των μισθών των αδρών.

Σημαντική είναι η αποκάλυψη του Αμερικανικού Γραφείου Απογραφής του 2017, οι γυναίκες κέρδιζαν 80,5 σεντς για κάθε δολάριο που κέριδαν οι άνδρες το 2016.

Η ηθοποιός Σκάρλετ Γιόχανσον είναι σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η υψηλότερα αμειβόμενη ηθοποιός στον κόσμο, έχοντας κερδίσει τον τελευταίο χρόνο (Ιούνιος 2017- Ιούνιος 2018) περίπου 40,5 εκατ. δολάρια (35,6 εκατ. ευρώ), όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό περιοδικό.

Στη δεύτερη θέση της λίστας σύμφωνα με το περιοδικό βρίσκεται η Αντζελίνα Τζολί με 28 εκατ. δολάρια. Πέρσι η ηθοποιός απουσίαζε από την πρώτη δεκάδα των υψηλότερα αμειβόμενων ηθοποιών. Η κατάσταση άλλαξε φέτος λόγω του ρόλου της στην ταινία «Maleficent 2».