Ο κόσμος είναι εξοργισμένος με το πώς ο σκηνοθέτης του «Fantastic Beasts» υπερασπίστηκε τον Depp

Ο David Yates μάλλον δεν έμαθε τίποτα από το σκάνδαλο Weinstein
EW

Ο David Yates, σκηνοθέτης των περισσότερων ταινιών «Harry Potter» και των ταινιών «Fantastic Beasts And Where To Find Them», βρίσκεται αυτές τις μέρες σε μια αρκετά δύσκολη θέση εξαιτίας των σχολίων που έκανε πρόσφατα για την επιλογή του να συνεχίσει να συνεργάζεται με τον Johnny Depp και στο δεύτερο μέρος της σειράς «Fantastic Beasts».

Ο Depp είχε κάνει ένα γρήγορο πέρασμα στο τέλος της πρώτης ταινίας, δίνοντάς μας μια μικρή γεύση από τον χαρακτήρα του Grindelwald, ο οποίος θα είναι ο κεντρικός «κακός» στη δεύτερη ταινία του franchise. Η επιλογή του ηθοποιού για τον πρωταγωνιστικό ρόλο είχε σχολιαστεί αρνητικά ήδη από τότε, λόγω του ιστορικού ενδοοικογενειακής βίας του Depp με την πρώην σύζυγό του, Amber Heard, το 2016.

Με το σκάνδαλο Weinstein, όμως, να έχει μεσολαβήσει από τότε, μαζί με όλα τα υπόλοιπα σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης γυναικών που εμφανίστηκαν στην πορεία εξαιτίας αυτού, η απόφαση του Yates να συνεχίσει να συνεργάζεται με τον Depp και στη δεύτερη ταινία «Fantastic Beasts», στην οποία ο ηθοποιός θα έχει πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή, έλαβε πολλές αρνητικές κριτικές.

Ο Yates, όμως, κατάφερε να κάνει την όλη κατάσταση ακόμα χειρότερη, σε μια συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα στο Entertainment Weekly.

Doug Peters/EMPICS Entertainment

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την απόφασή του και τον αρνητικό αντίκτυπο που είχε στους φαν, ο Yates προσπάθησε να υπερασπιστεί τον Depp. Και το έκανε με τον πλέον λάθος τρόπο.

Αναφερόμενος στις εκατοντάδες μαρτυρίες σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης που έγιναν τελευταία για πολλούς διάσημους άντρες του Hollywood, ο σκηνοθέτης είπε: «Ειλικρινά, υπάρχει ένα πρόβλημα αυτή τη στιγμή όπου πολλοί άνθρωποι κατηγορούνται από πολλά θύματα, και είναι τρομακτικό. Με τον Johnny, όπως το είδα εγώ, υπήρξε ένα άτομο που του τον κατηγόρησε και ισχυρίστηκε κάτι».

Και συνέχισε: «Εγώ μπορώ μόνο να σας μιλήσω για τον άντρα που βλέπω κάθε μέρα: Είναι γεμάτος τιμιότητα και καλοσύνη, και αυτό είναι το μόνο που βλέπω. Οποιαδήποτε κατηγορία υπάρχει γι′ αυτόν εκεί έξω, δεν συνάδει με το ανθρώπινο πλάσμα που συνεργάζομαι εγώ».

Μάλιστα, ο Yates χρησιμοποίησε τις παλιότερες δηλώσεις των πρώην συντρόφων του Depp, των Vanessa Paradis και Winona Ryder, για να υποστηρίξει το επιχείρημά του: «Με επίσημες δηλώσεις τους, κάποιες από τις γυναίκες που είχαν υπάρξει στη ζωή του, έχουν πει το ίδιο πράγμα - “αυτός δεν είναι ο άνθρωπος που γνωρίζουμε εμείς”. Είναι πολύ διαφορετικό από τις υποθέσεις όπου υπάρχουν πολλοί κατήγοροι από μια μεγάλη χρονική περίοδο, τις οποίες πρέπει να εξετάσουμε και να αναθεωρήσουμε τον τρόπο που η βιομηχανία μας επιτρέπει να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά κάθε χρόνο».

«Ο Johnny δεν εντάσσεται σε αυτή την κατηγορία, με κανένα πιθανό τρόπο. Έτσι, για μένα, δεν χρήζει περαιτέρω ανάλυσης. Είναι ένα τελειωμένο ζήτημα», ολοκλήρωσε ο Yates.

Το γεγονός πως ένας τόσο δημοφιλής σκηνοθέτης, με λόγο που έχει επίδραση στη κοινή γνώμη, δήλωσε δημοσίως πως, λίγο-πολύ, ο Johnny Depp είναι αθώος επειδή μόνο μία γυναίκα τον κατηγόρησε για κακοποίηση και όχι, ας πούμε, δέκα, ακυρώνοντας έτσι την ίδια την υπόσταση της Amber Heard και αφήνοντας υπονοούμενα για την αξιοπιστία της, δεν ήταν κάτι που άρεσε τον κόσμο του ίντερνετ.

Το μόνο που μένει να δούμε πλέον, είναι πώς θα αντιμετωπίσει το studio τα σχόλια του Yates και, κυρίως, πώς θα αντιδράσουν οι θεατές στην ταινία όταν αυτή βγει στις αίθουσες.

Δημοφιλή