Ο Νικ Κύργιος κατάφερε να αποκλείσει τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Γουΐμπλεντον

Νίκησε τον Έλληνα με 3-1 σετ.
via Associated Press

Ο Νικ Κύργιος επέστρεψε μετά από έξι χρόνια στον τέταρτο γύρο του Γουΐμπλεντον, αποκλείοντας τον Στέφανο Τσιτσιπά με 3-1 σετ (6-7, 6-4, 6-3, 7-6).

Ο Τσιτσιπάς κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ στο τάϊ μπρέϊκ με 7-6 και για ενάμιση σετ, ήταν πολύ συγκεντρωμένος, μένοντας αδιάφορος στα όσα έκανε ο Κύργιος και κρατώντας την ψυχραιμία του.

Όταν την έχασε μετά από όσα έκανε ο ιδιόρρυθμος Αυστραλός, τότε το ματς γύρισε. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα επίσης, έπαιξε και το γεγονός ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να κάνει ούτε ένα μπρέϊκ. Μόνο στο τάϊ μπρέϊκ του πρώτου σετ έκανε μίνι μπρέϊκ.

Και όταν σε ένα τέτοιο τουρνουά δεν μπορείς να κάνεις μπρέϊκ, δύσκολα παίρνεις τον αγώνα. Φυσικά τα δύο σετ κρίθηκαν στο τάϊ μπρέϊκ, αλλά τα άλλα δύο ο Κύργιος κατάφερε να κάνει μπρέϊκ.

via Associated Press

Έτσι λοιπόν αφού ο Τσιτσιπάς πήρε το πρώτο σετ, το δεύτερο το πήρε ο αντίπαλός του, που κατάφερε την κρίσιμη στιγμή να κάνει μπρέϊκ και να το πάρει με 6-4.

Στο τρίτο σετ, πάλι ο Νικ Κύργιος έκανε μπρέϊκ και φυσικά έκανε αυτό που έπρεπε κράτησε και το σερβίς του και το κέρδισε με 6-3.

Στο τελευταίο όπως αποδείχθηκε σετ, οι δύο τενίστες παίζοντας εκπληκτικά κατάφεραν να πάνε στο τάϊ μπρέϊκ και εκεί πάλι ο Κύργιος ήταν αυτός που το πήρε με 9-7 και έκανε το 3-1 σετ, βγάζοντας εκτός Γουίμπλεντον τον Στέφανο Τσιτσιπά, δυστυχώς.

Προσωπικά πιστεύω ότι το ματς κρίθηκε στο γεγονός που ανέφερα παραπάνω. Ότι δηλαδή όταν ο Αυστραλός κατάφερε να κάνει τον Τσιτσιπά, που μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε αποδειχτεί απίστευτα συγκεντρωμένος και ψύχραιμος, να χάσει την αυτοσυγκέντρωσή του, τότε πήρε και τον αγώνα.

Το τένις είναι ένα μοναχικό άθλημα και το μεγαλύτερο ποσοστό της επιτυχίας εξαρτάται ακριβώς από το πόσο πολύ προετοιμάζεται ο αθλητής για κάτι τέτοιες περιπτώσεις, όπως αυτή του Νικ Κύργιου. Πάντως ο Αυστραλός είναι καταπληκτικός τενίστας και να δεν βρει απέναντί του, ο κακός εαυτός του, είναι ικανός για όλα, ακόμα και για τον τίτλο. Και μην ξεχνάμε ότι ο Κύργιος είναι στο Νο 40 του κόσμου αυτή τη στιγμή.