Ο όμιλος Βασιλάκη έφερε τα κινεζικά μοντέλα της XPENG

Το Autohellas Group υπέγραψε συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με την XPENG για την Ελλάδα.
Ανδρέας Χριστοφορίδης, Γιώργος Βασιλάκης, Μπράιαν Γκου- Vice Chairman & President, Τζάκι Κιάνγκ - Managing Director Western Europe.
Ανδρέας Χριστοφορίδης, Γιώργος Βασιλάκης, Μπράιαν Γκου- Vice Chairman & President, Τζάκι Κιάνγκ - Managing Director Western Europe.
Όμιλος Βασιλάκη

Τα τελευταία χρόνια ο όμιλος Βασιλάκη βρισκόταν σε αναζήτηση κινεζικού εργοστασίου παραγωγής αυτοκινήτων και μάλιστα ηλεκτρικών, προκειμένου να αναπτύξει τις δραστηριότητές του στην Ελλάδα.

Τελικά, οι διαπραγματεύσεις με την XPENG κατέληξαν σε συμφωνία και έτσι μέσω του Autohellas Group θα αντιπροσωπεύει τη μάρκα στην Ελλάδα, λανσάροντας κιόλας τρία Smart EV μοντέλα μέσα στο 2024, ξεκινώντας από τον Ιούλιο.

H XPENG είναι μια παγκόσμια εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων που ιδρύθηκε το 2014 στην Γκουαντσού της Κίνας και αναπτύσσει έξυπνες και δημιουργικές λύσεις κινητικότητας. Με τις βιομηχανικές υπηρεσίες της, Ερευνας και Ανάπτυξης, η XPENG διαθέτει αυτοκίνητα με υψηλή ασφάλεια και ισχυρή απόδοση. Η εταιρεία ενισχύει τον τεχνολογικό της πυρήνα, συμπεριλαμβάνοντας την αυτόνομη οδήγηση, την πλατφόρμα SEPA 2.0 και infotainment συστήματα. Η XPENG έχει την έδρα της στην Γκουαντσού και στο Άμστερνταμ το ευρωπαϊκό της κέντρο, ενώ διαθέτει επιπλέον γραφεία στο Πεκίνο, στη Σαγκάι και στη Σίλικον Βάλεϊ.

Τα πρώτα μοντέλα που θα έρθουν εντός του 2024, είναι το XPENG P7, ένα sport sedan με μία εκτεταμένη αυτονομία έως 576 χλμ., το XPENG G9, η ναυαρχίδα της μάρκας, ένα SUV ευρύχωρο και με απόδοση μέχρι 551hp και το XPENG G6, ένα ultra-smart coupe SUV, η τελευταία προσθήκη στον στόλο μοντέλων που μόλις παρουσιάστηκε.

To XPENG G6
To XPENG G6
Όμιλος Βασιλάκη

H XPENG ιδρύθηκε το 2014, και έχει επεκταθεί σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες όπως: Νορβηγία, Δανία, Ελβετία, Ολλανδία, Γερμανία και Γαλλία. Η εταιρεία έχει ήδη ιδρύσει μαζί με τους συνεργάτες της περισσότερα από 100 κέντρα εξυπηρέτησης πελατών σε όλη την Ευρώπη και ο αριθμός των καταστημάτων της συνεχώς αναπτύσσεται. Η εισαγωγή της στην ελληνική αγορά αποτελεί ορόσημο στη διεθνή της επέκταση.

Η Autohellas,με τις γνώσεις και την εκτεταμένη εμπειρία της, θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της XPENG στην Ευρώπη καθώς επίσης και στην ισχυρή παρουσία του Autohellas Group στην ελληνική αγορά.

«Είμαστε χαρούμενοι που θα έχουμε το Autohellas Group ως στρατηγικό συνεργάτη στην Ελλάδα, μία σημαντική αγορά για την XPENG, όπου μπορούμε να χτίσουμε μία ισχυρή θέση για τα μοντέλα μας με την έξυπνη τεχνολογία εξαιτίας της δυνητικής ανάπτυξης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων», δήλωσε ο Μπράιαν Χόνγκντι Γκου, Vice Chairman & President XPENG.

Ο Γιώργος Βασιλάκης, CEO του αυτοκινητιστικού εισαγωγικού τμήματος του Autohellas Group, δήλωσε: «Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που η XPENG επέλεξε το Autohellas Group για συνεργάτη της στην Ελλάδα. H στρατηγική συνεργασία με την XPENG υπογραμμίζει τη φιλοδοξία μας για ένα πιο πράσινο αυτοκινητιστικό μέλλον μέσα από την πελατοκεντρική μας φιλοσοφία. Τα μοντέλα της XPENG είναι ποιοτικά και διαθέτουν έξυπνη τεχνολογία στο DNA τους. Στόχος μας είναι να ηγηθούμε της αγοράς των premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα».

Το XPENG G9
Το XPENG G9
'Ομιλος Βασιλάκη

Δημοφιλή