ΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/02/2019 15:42 EET | Updated 21/02/2019 15:49 EET

Ο Ρουβίκωνας «ανεβάζει στροφές» και εκθέτει την ΕΛ.ΑΣ.

Τα μέλη του έδρασαν για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα.

Eurokinissi

Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα έδρασαν τα μέλη του «Ρουβίκωνα». Αυτή τη φορά, η αναρχική ομάδα έκανε έφοδο στα γραφεία εταιρείας ιχθυοκαλλιεργειών, που εδρεύει στη λεωφόρο Λαυρίου.

Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι ότι οι αντιεξουσιαστές πέταξαν τρικάκια και φορμόλη, ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν από το σημείο. Να σημειώσουμε ότι ο «Ρουβίκωνας» μόλις πριν από περίπου τρεις μήνες, είχε «χτυπήσει» ξανά στη συγκεκριμένη εταιρεία. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προσαγωγές υπόπτων, ενώ χρήζει αναφοράς το γεγονός ότι απ’ τις προσαγωγές που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες -μετά από παρεμβάσεις της αναρχικής ομάδας- καμία δεν μετατράπηκε σε σύλληψη.

Λίγο μετά την καταδρομική ενέργεια, στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναρτήθηκε κείμενου του «Ρουβίκωνα», στο οποίο αναφέρεται: «Κατά το κοινώς λεγόμενο η επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης, και ως ομάδα συνηθίζουμε να τηρούμε τις υποσχέσεις μας. Πριν 3 περίπου μήνες είχαμε παρέμβει στα γραφεία της (...) αφενός ως κίνηση αλληλεγγύης στο διωκόμενο αγωνιστή Χρήστο Λοβέρδο Στελακάτο και αφετέρου για να δοθεί δημοσιότητα στις πρακτικές που εφαρμόζει η εταιρεία στις ιχθυοπαραγωγικές της μονάδες. Απέναντι στην ηχηρή σιωπή σε βαθμό συγκάλυψης των αστικών ΜΜΕ, επιλέξαμε να παρέμβουμε και πάλι στα διοικητικά τους γραφεία εφαρμόζοντας κι εμείς με τη σειρά μας, μια -κατά τα λεγόμενά τους- ασφαλή και ακίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία πρακτική: Τα λουτρά φορμόλης».