Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Άδωνι Γεωργιάδη για «ακροδεξιά αθλιότητα», λόγω διδάσκουσας στη σχολή του

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Άδωνι Γεωργιάδη για «ακροδεξιά αθλιότητα», λόγω διδάσκουσας στη σχολή του
Eurokinissi

Για «ακροδεξιά αθλιότητα» κατηγορεί τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, υποστηρίζοντας πως ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, που τον κρατά στη συγκεκριμένη θέση, «είναι έκθετος απέναντι στον ελληνικό λαό αλλά και στη διεθνή κοινή γνώμη».

Σημειώνεται πως το ζήτημα προέκυψε λόγω λεγομένων καθηγήτριας της «Ελληνικής Αγωγής» του Άδωνι Γεωργιάδη περί «Αρίας Φυλής». Ο κ. Γεωργιάδης διέκοψε τη συνεργασία μαζί της μετά από αντιδράσεις.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η ακροδεξιά αθλιότητα του αντιπροέδρου της Ν.Δ., κ. Γεωργιάδη, δεν έχει όριο. Έφτασε στο σημείο να υπερασπίζεται την καθηγήτρια της σχολής του, για τις ναζιστικές και ρατσιστικές θεωρίες περί αρίας φυλής, και μόνο μετά την κατακραυγή διέκοψε τη συνεργασία μαζί της. Για αυτές τις άκρως επικίνδυνες αντιλήψεις των ναζιστών αιματοκυλίστηκε η Ευρώπη και εκατομμύρια άνθρωποι βρήκαν φριχτό θάνατο. Ο Άδωνις Γεωργιάδης οφείλει να απολογηθεί για τη στάση του όπως και για το γεγονός ότι με τη δική του ανοχή βρήκαν χώρο έκφρασης τέτοιες αθλιότητες. Ο δε κ. Μητσοτάκης, που τον κρατάει ακόμα στη θέση του αντιπροέδρου της Ν.Δ., οφείλει να αντιληφθεί ότι, με την κάλυψη που του παρέχει, είναι έκθετος απέναντι στον ελληνικό λαό αλλά και στη διεθνή κοινή γνώμη».

Δημοφιλή