ΔΙΕΘΝΕΣ
27/09/2018 11:46 EEST

O Τραμπ αποκαλεί δημοσιογράφο «κύριο Κούρδο» και το twitter παίρνει φωτιά

John Moore via Getty Images

Είναι γεγονός. Μόνο ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να ξεπεράσει τον Ντόναλντ Τραμπ και αυτό όχι απαραίτητα στη θετική του διάσταση.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες, Τετάρτη, ο Αμερικανός Πρόεδρος, απευθύνθηκε σε δημοσιογράφο αποκαλώντας τον «κύριο Κούρδο» επειδή δεν θυμόταν το όνομά του.

Καθώς δεχόταν ερωτήσεις, ο Τραμπ είπε «Ναι παρακαλώ, κύριε Κούρδο, είναι η σειρά σας».

Ο κουρδικής καταγωγής δημοσιογράφος, Ραχίμ Ρασίντι, δεν εμφανίστηκε να ενοχλείται από το πώς τον αποκάλεσε ο Τραμπ, τον ευχαρίστησε που του έδωσε ερώτηση και στη συνέχεια τον ρώτησε για τις σχέσεις ΗΠΑ-Κούρδων, δεδομένου ότι πλέον ο ISIS έχει ηττηθεί.

Η απάντηση του Προέδρου, ελάχιστα συζητήθηκε. Το διαδίκτυο έμεινε στην προσφώνηση «κύριε Κούρδε». 

Ωστόσο ο ίδιος ο δημοσιογράφος, όχι μόνο δεν ενοχλήθηκε, αλλά δήλωσε και ικανοποιημένος από την αντιμετώπιση που είχε από τον Τραμπ. «Το λάτρεψα! Με έκανε πολύ χαρούμενο με αυτό που είπε», ανέφερε σε συνάδελφό του των New York Times.

Λίγο νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ρωτήσει  δημοσιογράφο που βρισκόταν στη συνέντευξη Τύπου από πού είναι και εκείνος του είχε απαντήσει ότι είναι Κούρδος. Τότε ο Τραμπ είπε ότι οι Κούρδοι είναι υπέροχοι άνθρωποι και καλοί μαχητές, που βοήθησαν τις ΗΠΑ να κερδίσουν τη μάχη με το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με τη huffingtotpost.com.

 Το διαδίκτυο έμεινε στον «κύριο Κούρδο» και το trend ήταν ήδη δεδομένο, κάνοντας πολλούς να αναρωτιούνται αν όντως άκουσαν αυτό που άκουσαν...

Στο επίκεντρο της συνέντευξης Τύπου ήταν το θέμα του εκλεκτού του Τραμπ, Μπρετ Κάβανο για την Προεδρία του Ανώτατου Δικαστηρίου, καθώς μια τρίτη γυναίκα τον κατηγόρησε χθες για ανάμιξη σε υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης. Ο Τραμπ τον υπερασπίστηκε, με το επιχείρημα «και τον Τζορτζ Ουάσινγκτον να είχα υποψήφιο, κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι μπορεί να είχε κάνει στο παρελθόν».