ΔΙΕΘΝΕΣ
05/09/2018 17:38 EEST

Ο Τραμπ επικροτεί το μποϊκοτάζ στη NIKE μετά την τολμηρή διαφήμιση και κατακεραυνώνει όσους δεν στέκονται προσοχή στη σημαία

Ezra Shaw via Getty Images

Ο συντηρητισμός και ο εθνικισμός δεν ανέχεται τους ανθρώπους που τολμούν να διαμαρτυρηθούν για τα δικαιώματά τους. Αυτό έδειξαν οι ακραίες αντιδράσεις στη νέα διαφήμιση της NIKE με πρωταγωνιστή τον πρώην παίκτη του NFL Κόλιν Κάπερνικ.

Και φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην μπει στον χορό των αντιδράσεων και ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ο μεγαλύτερος ίσως εκφραστής των συντηρητικών κύκλων των ΗΠΑ.   

Ας θυμηθούμε τι έχει συμβεί. O Κάπερνικ ήταν ένας από τους σταρ του αμερικανικού φούτμπολ που με την απόφαση του να γονατίζει (και όχι να σταθεί όρθιος) κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου -ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις φυλετικές διακρίσεις στις ΗΠΑ- έμεινε χωρίς ομάδα από το 2017.

Η NIKE τίμησε την απόφαση αυτή του Κάπερνικ , κάνοντας τον το κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας της. Η φράση που συνοδεύει τη διαφήμιση είναι «Believe in something. Even if it means sacrificing everything» («Να πιστεύεις σε κάτι. Ακόμη και εάν σημαίνει πως θα θυσιάσεις τα πάντα.» ενώ το μήνυμα αυτό ενισχύεται από το trademark «Just Do It.» δηλαδή «απλά κάντο».

Φυσικά, κάποιοι αντέδρασαν -με ακραίο τρόπο μάλιστα. Έκαψαν προϊόντα της εταιρείας και τα ανέβασαν στα social media. 

Σήμερα ο Τραμπ, με τον προσφιλή του τρόπο επικοινωνίας με το κοινό, έκανε μια ανάρτηση στο twitter, κατά της NIKE και υπέρ του μποϊκοτάζ. 

«Όπως με τo NFL που η δημοτικότητάς του έπιασε πάτο, η NIKE βουλιάζει λόγω  θυμού και μποϊκοτάζ. Αναρωτιέμαι αν το είχαν φανταστεί ότι θα συμβεί αυτό. Όσο για το NFL, δυσκολεύομαι να το παρακολουθήσω, και πάντα θα είναι έτσι μέχρι να αποφασίσουν να στέκονται προσοχή στη ΣΗΜΑΙΑ!».