ΠΟΛΙΤΙΚΗ
30/07/2019 07:56 EEST | Updated 30/07/2019 09:05 EEST

Ο Τσίπρας σπεύδει προς υπεράσπιση του Παύλου Πολάκη

Σηκώνει το γάντι που του πέταξε ο Μητσοτάκης.

NurPhoto via Getty Images

Ο κύβος ερρίφθη και ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να αναλάβει την υπεράσπιση του Παύλου Πολάκη. Αύριο στη Βουλή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα πάει ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και θα μιλήσει στην Ολομέλεια εναντίον της άρσης ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας έχει ζητήσει την άρση ασυλίας του βουλευτή:

α) μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση του προέδρου των εργαζομένων και υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ Σταμάτη Πουλή

β) μετά από αναφορά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα για ηχογράφηση τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον Παύλο Πολάκη.

Ο δε Π. Πολάκης έχει ζητήσει να εξεταστούν οι υποθέσεις του με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών, που προβλέπει σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής. καθώς αμφότεροι οι εμπλεκόμενοι σχετίζονται με τα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ. Το αίτημα είχε απορρίψει η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής (με πλειοψηφία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση), προκαλώντας την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του ο Αλ. Τσίπρας με την παρουσία και την ομιλία του (σ.σ. καθυστερεί τις ολιγοήμερες διακοπές του) σηκώνει το γάντι που έριξε ο πρωθυπουργός και ουσιαστικά θα οριοθετήσει το είδος και το ύφος της αντιπολίτευσης που θα ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι η ΝΔ θα επιδιώξει να χτυπήσει συγκεκριμένα στελέχη της κυβέρνησης (π.χ. Νίκος Παππάς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος) και του κρατικού μηχανισμού ελέγχου (π.χ. την Μαρία Παπασπύρου, γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης).

Επισημαίνεται ότι ο Ν. Παππάς σε πρόσφατη συνέντευξή του στο news247.gr είχε προειδοποιήσει για την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι αυτοί που έβαλαν στο στόχαστρό τους τον Π. Πολάκη θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση την Τετάρτη.