ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12/12/2018 08:16 EET

Ο Τσίπρας θα θέσει θέμα Μητσοτάκη...στο ΕΛΚ

Anadolu Agency via Getty Images

«Θέμα Μητσοτάκη» θα θέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. ύστερα από τον ισχυρισμό του προέδρου της ΝΔ ότι η κυβέρνηση «αντάλλαξε» την μη περικοπή των συντάξεων με την Μακεδονία.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιηθεί σύνοδος κορυφής της Ε.Ε. και υπάρχει η δυνατότητα να τεθεί το «θέμα Μητσοτάκη» στο περιθώριο των συνομιλιών.

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι εκτίθενται και οι εταίροι από τον ισχυρισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς εμφανίζονται στην ελληνική κοινή γνώμη να συμπράττουν σε πολιτικά ανήθικες παρασκηνιακές διεργασίες. Μάλιστα ο στόχος είναι να υπάρξει ενημέρωση των Ευρωπαίων ηγετών που συμμετέχουν και στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Την πρόθεση της κυβέρνησης επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος (αργά χθες το βράδυ στην ΕΡΤ). “Εμείς σκοπεύουμε αυτό το θέμα -εφόσον ο κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να γίνει πρωθυπουργός και να έχει συνεργασία με τους εταίρους- , θα το αναδείξουμε σε ανώτατο επίπεδο και θα κληθεί και στο ΕΛΚ να δώσει εξηγήσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Κυβερνητικοί παράγοντες έκαναν λόγο για «σπέκουλα» του Κ. Μητσοτάκη και υπογράμμιζαν ότι «δεν θα την επιτρέψουμε». Θεωρούν μάλιστα ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα πρέπει να εξηγήσει στους ομολόγους του στο ΕΛΚ, οι οποίοι σχεδόν στο σύνολό τους έχουν ταχθεί αναφανδόν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, αν και πως συμμετείχαν στην «ανταλλαγή» ανάμεσα στο Μακεδονικό και τις συντάξεις.