ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
03/05/2019 12:28 EEST

Ο Βασίλης Γούναρης νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος

ΣΒΠΕ

Αλλαγή σκυτάλης  στην προεδρία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος (ΣΒΠΕ), με τον διευθύνοντα σύμβουλο της «BASF» και μέχρι πρότινος αντιπρόεδρο του ΣΒΠΕ, Βασίλειο Γούναρη να αναλαμβάνει να ηγηθεί της ελληνικής βιομηχανίας πλαστικών σε μια από τις πλέον καθοριστικές συγκυρίες της σύγχρονης ιστορίας της.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Δημήτριος Σύρμος λόγω πολλαπλών αυξανόμενων υποχρεώσεών του στα ζητήματα κυκλικής οικονομίας και περιβάλλοντος, ζήτησε να γίνει αναδιοργάνωση του ΔΣ προκειμένου να συνεχιστεί η καρποφόρα θητεία του, η οποία άρχισε τον Νοέμβριο του 2018. Ο κ. Σύρμος θα παραμείνει ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, επιφορτιζόμενος τις αρμοδιότητες των Δημοσίων Σχέσεων και της Επικοινωνίας του ΣΒΠΕ.

Με αφορμή την αλλαγή της προεδρίας του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος, επήλθε, παράλληλα και αναδιάρθρωση στις αρμοδιότητες των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά και με τον βέλτιστο τρόπο, οι μεγάλες προκλήσεις του άμεσου μέλλοντος, που αφορούν τα πλαστικά. Ο Χαρίλαος Πανόπουλος ανέρχεται στη θέση του Αντιπροέδρου, ο Σωτήριος Κορδάς καταλαμβάνει τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Συνδέσμου και ο Παναγιώτης Γεροντόπουλος γίνεται πλέον αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας.

Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου έπειτα από τη συνεδρίαση της 23ης Απριλίου 2019 έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Βασίλειος Γούναρης – Basf Hellas Α.Β.Ε.Ε.

Αντιπρόεδρος: Χαρίλαος Πανόπουλος – Αφοι Πανόπουλοι Α.Β.Ε.Ε.

Γενικός Γραμματέας: Σωτήριος Κορδάς – Replastik Ι.Κ.Ε.

Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας: Παναγιώτης Γεροντόπουλος – Orbit Polymers S.A.

Ταμίας: Δημήτριος Κωτσόπουλος – Σ. & Δ. Κωτσόπουλος Ο.Ε. “MP Extruders”

Αναπληρωτής Ταμίας: Νικόλαος Οικονομίδης – Βεν. Ν. Οικονομίδης Α.Β.Ε.Ε.

Μέλος: Δημήτριος Σύρμος – Powdermix Σύρμος Α.Β.Ε.Ε.