ΔΙΕΘΝΕΣ
27/08/2019 13:18 EEST | Updated 27/08/2019 13:38 EEST

Ο Πάουλο Κοέλιο ζητά συγγνώμη από τη Γαλλία για την «υστερία» του Μπολσονάρο

«Συγγνώμη, χίλιες φορές συγγνώμη» λέει σε βίντεο που ανάρτησε στο twitter.

ASSOCIATED PRESS

«Συγγνώμη, χίλιες φορές συγγνώμη» ζητά ο διάσημος Βραζιλιάνος συγγραφέας Πάουλο Κοέλιο μέσα από βίντεο που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, το οποίο έχει τίτλο «προς τον γαλλικό λαό»

 «Είναι ένα κάπως θλιβερό βίντεο για να ζητήσω συγγνώμη από τους Γάλλους φίλους μου για την κρίση, θα έλεγα, για την υστερία του Μπολσονάρο σχετικά με τη Γαλλία, τον πρόεδρο της Γαλλίας, τη γυναίκα του προέδρου της Γαλλίας», λέει στα γαλλικά ο Πάουλο Κοέλιο

«Την ώρα που η Αμαζονία φλέγεται, όχι μόνο έχουν κανένα επιχείρημα, αλλά επιπλέον το μόνο που κάνουν είναι να προσβάλλουν, να αρνούνται, να λένε ό,τι τους κατέβει για να αποφύγουν να αναλάβουν την ευθύνη τους», πρόσθεσε ο συγγραφέας μιλώντας για την κυβέρνηση της Βραζιλίας. 

Κατά τη Σύνοδο Κορυφής της G7 στο Μπιαρίτζ υπήρξε μια σύγκρουση εξ αποστάσεως ανάμεσα στον Μπολσονάρο και τον Γάλλο ομόλογό του για τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο, που κατέληξε σε μια από τις πιο σοβαρές διπλωματικές κρίσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Παράλληλα, προσβλητικές εκφράσεις του Βραζιλιάνου προέδρου για την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν, έκαναν τον Γάλλο πρόεδρο να εκφράσει δημόσια, μπροστά στις κάμερες, την ευχή «ο βραζιλιάνικος λαός να αποκτήσει πολύ γρήγορα έναν πρόεδρο που να σταθεί στο ύψος του αξιώματός του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η Βραζιλία απορρίπτει τη βοήθεια των 22 εκατ. δολαρίων από την G7 για τις φωτιές στον Αμαζόνιο

«Είναι μια ζοφερή στιγμή στη Βραζιλία, θα περάσει όπως περνάει η νύχτα (...) και σας ζητώ συγγνώμη», πρόσθεσε ο συγγραφέας.

Ο συγγραφέας, ο οποίος γεννήθηκε το 1947 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, είναι από τους πιο πολυδιαβασμένους συγγραφείς στον κόσμο. Το μυθιστόρημά του «Ο Αλχημιστής» έχει πωλήσει δεκάδες εκατομμύρια αντίτυπα.

«Αγγελιαφόρος της ειρήνης» του ΟΗΕ, έχει επίσης ιδρύσει στο Ρίο το Ινστιτούτο Πάουλο Κοέλιο, το οποίο έχει αναλάβει να βοηθάει Βραζιλιάνους που είναι οικονομικά ασθενείς και υφίστανται διακρίσεις, ιδιαίτερα ηλικιωμένους και παιδιά.

Sponsored Post