Οδηγούμε το Peugeot 408 1.2 PureTech 130 EAT8

Ένα αυτοκίνητο το οποίο συνδυάζει πολλά αμαξώματα σε ένα και αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της γαλλικής φίρμας.
Huffpost Greece

Πάντα οι Γάλλοι ξάφνιαζαν με τα design των αυτοκινήτων τους και επειδή η παράδοση συνεχίζει να ισχύει, εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει το 408. Ένα αυτοκίνητο το οποίο αν το παρατηρήσεις προσεκτικά, θα διαπιστώσεις πως όντως είναι ξεχωριστό και design-άτο. Διαθέτει στοιχεία από coupe, crossover και fastback και πραγματικά σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή που θα το αντικρίσεις. Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει φυσικά στο εμπρός μέρος όπου δεσπόζει το «άγριο» ύφος και τα φώτα ημέρας, που είναι σχεδόν κάθετα με το έδαφος.

Huffpost Greece

Εντός καμπίνας τώρα, δεν θα μπορούσε να λείπει το i-cockpit της Peugeot. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι 10 ιντσών και άλλες τόσες είναι αυτή των πολυμέσων. Μάλιστα, συνεργάζεται με τη μικρότερη που βρίσκεται κάτω από αυτή, φιλοξενώντας διάφορα άλλα μενού, που θα διευκολύνουν τους εμπρός επιβάτες στις μετακινήσεις τους. Όλοι θα καθίσουν άνετα και αναπαυτικά στα μαλακά καθίσματα και οι πίσω δεν θα προβληματιστούν για τα γόνατα ή τα κεφάλια τους, παρά την κλίση της οροφής στο πίσω μέρος.

«Καρδιά» του οχήματος αποτελεί ο 1.2lt 3κύλινδρος turbo κινητήρας της Peugeot, που αποδίδει 130 ίππους με 230Nm ροπή. Συνεργάζεται με το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και παρά το βάρος των 1.468 κιλών, το 0-100χλμ./ώρα έρχεται σε 10,4δευτ., με την τελική να αγγίζει τα 210χλμ./ώρα. Καλές τιμές για τα δεδομένα. Από την άλλη πλευρά, τα 536 λίτρα του χώρου φόρτωσης, μπορούν να φιλοξενήσουν αρκετές αποσκευές, κάνοντας ακόμα πιο άνετη τη διαδρομή ή το ταξίδι.

Huffpost Greece

Στον δρόμο το αυτοκίνητο δείχνει τις αρετές του. Δεν θα υπάρξει καμία ανησυχία, οι θόρυβοι απουσιάζουν και μπορεί να διαχειριστεί τα πάντα. Μόνο σε πάρα πολύ κακοτράχαλα σημεία θα διαταραχθεί η ησυχία στον θάλαμο των επιβατών, αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο επηρεάζει όλα τα αυτοκίνητα.

Η διαδρομή στην πόλη δεν θα κουράσει, καθώς το 408 θα κινηθεί δίχως προβλήματα, ενώ αξιοπρεπέστατα θα μπορέσει να διανύσει τα πολλά χιλιόμετρα που συνοδεύουν ένα ταξίδι. Σαφώς και δεν θα «βάλει» φωτιά στον δρόμο, αλλά δεν θα πει «όχι» στις εντολές - για τα δεδομένα - του οδηγού. Αν, μάλιστα, θελήσει να το οδηγήσει και εκτός δρόμου, τα 18,9εκ. απόστασης από το έδαφος, θα του το επιτρέψουν, αφήνοντας στην άκρη τα άγχη για πέτρες ή χαλίκια.

Huffpost Greece

Το Peugeot 408 1.2 PureTech 130 EAT8 ικανοποιεί τον χειριστή σε όλες τις συνθήκες, διαθέτει πλούσιους και άνετους χώρους και με το design του, έχει τα φόντα να τα βάλει στα ίσα με όλα τα αυτοκίνητα της κατηγορίας. Όπως γράψαμε και στην αρχή, οι Γάλλοι πάντα ξεχώριζαν για τον σχεδιασμό των αυτοκινήτων τους.

Δημοφιλή