Ουαλία: 29χρονη δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι - Μπήκε σε lockdown το χωριό Αμπερφαν

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του δράστη.
Matthew Horwood via Getty Images

Μια γυναίκα μαχαιρώθηκε σε χωριό της νότιας Ουαλίας, αναγκάζοντας τα κοντινά σχολεία να μπουν σε lockdown, ενόσω οι αστυνομικοί κυνηγούν τον ύποπτο.

Η αστυνομία της Νότιας Ουαλίας κλήθηκε στο χωριό Αμπερφαν, το πρωί της Τρίτης μετά την επίθεση που δέχθηκε η 29χρονη γυναίκα.

Ζητήθηκε από τον κόσμο να μείνει μακριά από την περιοχή ενώ η ένοπλη αστυνομία ”αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το περιστατικό”.

Η Ουαλική Υπηρεσία Ασθενοφόρων δήλωσε ότι οι γιατροί παρείχαν κρίσιμη φροντίδα στο σημείο πριν η γυναίκα μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουαλίας στο Κάρντιφ.

″Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα που δεν θεωρούνται απειλητικά για τη ζωή της”, πρόσθεσε η αστυνομία.

Το δημοτικό συμβούλιο του Merthyr Tydfil δήλωσε ότι ορισμένα ”σχολεία και χώροι παιδικής μέριμνας βρίσκονται σε προληπτικό lockdown”.

Μια γειτόνισσα της 29χρονης, η Κέιτι Ρόμπερτς δήλωσε ότι ήταν μάρτυρας της επίθεσης.

″Άκουσα τις κραυγές, στην αρχή νόμιζα ότι ήταν παιδιά που έπαιζαν και μετά κοίταξα έξω από το παράθυρο”, είπε στο BBC.

″Πολλοί άνθρωποι προσπάθησαν να βοηθήσουν”, είπε.

″Είναι αρκετά σοκαριστικό, ελπίζω μόνο να είναι καλά”.

Είπε ότι δεν γνώριζε τη γυναίκα, η οποία είχε μετακομίσει πρόσφατα στην περιοχή.

Το κοντινό σχολείο Afon Taf ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ”δεν επιτράπηκε σε κανέναν να εισέλθει ή να εξέλθει από το χώρο” λόγω του περιστατικού με την αστυνομία.

Το σχολείο Γκρινφιλντ ανέφερε σε δήλωσή του προς τους γονείς: ”Θέλαμε απλώς να σας διαβεβαιώσουμε ότι για προληπτικούς λόγους κρατάμε τους μαθητές ασφαλείς μέσα στο κτίριο και όλες οι περιμετρικές πύλες είναι κλειδωμένες”.

Το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας και Οικογένειας Trinity, το οποίο βρίσκεται σε γειτονικό δρόμο, δήλωσε ότι ”έχει προληπτικά μπει σε lockdown λόγω ενός περιστατικού στην κοινότητα. Όλο το προσωπικό και τα παιδιά είναι ασφαλή”.

Ο βουλευτής της περιφέρειας του Merthyr, Τζέραλντ Τζόουνς δήλωσε ότι μέρος της περιοχής που επηρεάζεται από το lockdown είναι ο κήπος μνήμης της καταστροφής του Αμπερφαν.

«Το Aμπερφαν είναι μια πολύ δεμένη κοινότητα και ξέρω ότι ο κόσμος θα είναι σοκαρισμένος και πραγματικά ανήσυχος για το τι συμβαίνει», είπε.

«Αλλά οι άνθρωποι πρέπει να μείνουν μέσα στα σπίτια τους, να αποφεύγουν την περιοχή και να αφήσουν την αστυνομία να κάνει αυτό που πρέπει».

Η καταστροφή του Αμπερφαν

Στις 21 Οκτωβρίου 1966, έλαβε χώρα μια καταστροφική κατολίσθηση στο ανθρακωρυχείο Αμπερφάν της Ουαλίας, κοστίζοντας τη ζωή σε 144 ανθρώπους! Η κατολίσθηση άνθρακα έστειλε 140.000 κυβικά μέτρα στο μεταλλευτικό χωριό της Ουαλίας, με αποτέλεσμα ένα «κύμα» να κατέβει την πλαγιά από ύψος 12 μέτρων και να «σκεπάσει» το χωριό από κάτω, καταστρέφοντας αγροικίες, εξοχικές κατοικίες, σπίτια και μέρος του δημοτικού σχολείου Pantglas. Από την καταστροφή έχασαν τη ζωή τους 144 άνθρωποι, εκ των οποίων 116 ήταν παιδιά.

Οι διασώστες εξακολουθούν να εργάζονται μέσα στη μαύρη λάσπη, 28 ώρες αφότου αυτή γλίστρησε από το τεχνητό βουνό των αποβλήτων άνθρακα και καταπλάκωσε το Pantglas Junior School και μερικά σπίτια στο Aberfan της Ουαλίας, 22 Οκτωβρίου 1966. (Φωτογραφία AP)
Οι διασώστες εξακολουθούν να εργάζονται μέσα στη μαύρη λάσπη, 28 ώρες αφότου αυτή γλίστρησε από το τεχνητό βουνό των αποβλήτων άνθρακα και καταπλάκωσε το Pantglas Junior School και μερικά σπίτια στο Aberfan της Ουαλίας, 22 Οκτωβρίου 1966. (Φωτογραφία AP)
via Associated Press

Με πληροφορίες από BBC

Δημοφιλή