Ουκ εν τω Polo το ευ, από 17.750 ευρώ

Ηρθε το supermini της VW, με τέσσερις εκδόσεις ισχύος, βενζίνης και φυσικού αερίου και με hi-tech χαρακτηριστικά.
VW

Ένα μοντέλο που έχει καταξιωθεί διεθνώς και στην Ελλάδα, το Polo της VW, ήρθε στη χώρα μας εμφανώς ανανεωμένο, προκειμένου να διατηρήσει τα κεκτημένα στην ελληνική αγορά.

Βασισμένο σε μια νέα και δοκιμασμένη πλατφόρμα και στις γνώριμες διαστάσεις, με 4,074 μ. μήκος, 1,751 μ. πλάτος και 1,451 μ. ύψος, φέρει LED φωτιστικά εμπρός και πίσω, LED φωτισμό που διατρέχει τη μάσκα του ψυγείου (για πρώτη φορά) και νέους προφυλακτήρες.

Πλέον, στάνταρ σε εξοπλισμό είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων - το Digital Cockpit των 8 ή 10,25 ιντσών, που συνδυάζεται με την οθόνη αφής (6,5 έως 9,2 ίντσες) για το σύστημα ενημέρωσης / ψυχαγωγίας, που προσφέρεται σε τέσσερις επιλογές.

VW

Η τεχνολογική αναβάθμιση έγκειται και στην παρουσία συστήματος πλοήγησης που ενεργοποιείται και αναδρομικά (functions on demand), με διαδικτυακές υπηρεσίες We Connect και We Connect Plus, υπηρεσίες streaming, όπως το Apple Music καθώς και ενσωμάτωση εφαρμογών μέσω του App-Connect Wireless για το Apple CarPlay και το Android Auto, φωτιζόμενες θύρες USB-C και μια θήκη για προαιρετική επαγωγική φόρτιση smartphone.

Το μεγάλο, για την κατηγορία του, μεταξόνιο των 2,552 μ., εξασφαλίζει σχετικά άνετη καμπίνα για πέντε ενήλικες, με 351 διαθέσιμα λίτρα στον χώρο αποσκευών.

VW

Στην Ελλάδα διατίθεται με τέσσερις επιλογές του τρικύλινδρου κινητήρα βενζίνης 1.0lt. Ο ατμοσφαιρικός αποδίδει 80 ίππους, ενώ οι εκδόσεις TSI με turbo, αποδίδουν 95 και 110 ίππους, με την έκδοση διπλού καυσίμου (φυσικού αερίου – βενζίνης), να έχει ισχύ 90 ίππους. Η πιο ισχυρή έκδοση συνδυάζεται με το 7άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG και οι υπόλοιπες τρεις με 5άρι μηχανικό.

Διαθέσιμη σε εξοπλισμό μια πλήρης σουίτα συστημάτων ασφάλειας (και με κεντρικό αερόσακο) και υποστήριξης οδηγού, υπό την κωδική ονομασία IQ.DRIVE, που περιλαμβάνει τα Adaptive Cruise Control (καθοδήγηση στη ευθεία), Lane Assist (καθοδήγηση παραμονής στη λωρίδα), Lane Assist, Side Assist, Rear Traffic Alert, Front Assist, City Emergency Braking, Park Assist κ.ά.

Οι τιμές ξεκινούν από τις 17.750 ευρώ.

MARTIN MEINERS

Δημοφιλή