Οι 10 χειρότεροι τύποι επιβατών σε αεροπλάνα (και όχι μόνο) δίπλα στους οποίους αναγκαστήκαμε να ταξιδέψουμε

Για σκεφτείτε λίγο τι σας ενοχλεί στους συνεπιβάτες σας όταν ταξιδεύετε αεροπορικώς και μετά σκεφτείτε όλες εκείνες τις κατηγορίες πως δήθεν είστε παράξενοι/ες όταν επιτέλους εκφράσατε τη δυσφορία σας. Επίσης σκεφτείτε και όλες εκείνες τις άλλες φορές που δεν διαμαρτυρηθήκατε, το κρατήσατε μέσα σας και είπατε «ε αφού δεν λέει και κανένα άλλος τίποτα, ας είμαι πάλι εγώ ο/η παράξενος/η».

Σε κάθε περίπτωση, αυτή η έρευνα της Expedia έρχεται να επιβεβαιώσει πως ούτε παράξενοι/ες είστε, ούτε οι μόνοι που κάνετε διάφορες σκέψεις για τους συνεπιβάτες σας και δεν τις εκφράζετε.

H εταιρεία που κάνει κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων (αλλά ασχολείται και με ενοικιάσεις αυτοκινήτων, δωματίων ξενοδοχείων κλπ) σκέφτηκε πως μια έρευνα για όλα όσα ενοχλούν τους επιβάτες αεροπλάνων στη συμπεριφορά των συνταξιδιωτών τους θα ήταν χρήσιμη. Και έτσι προχώρησε στην έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας βλέπουμε εδώ στο Inforgraphic του Statista, ίσως με την ελπίδα πως κάποιοι θα βελτιώσουν τη συμπεριφορά τους και θα (δια)κόψουν τις κακές τους συνήθειες τουλάχιστον όταν ταξιδεύουν.

Infographic: The Most Annoying Airplane Passengers | Statista You will find more infographics at Statista

Ποιοι είναι λοιπόν οι πιο ενοχλητικοί συνεπιβάτες μας στο αεροπλάνο (και όχι μόνο);

Πρώτοι, και με διαφορά, έρχονται εκείνοι που κλωτσάνε την θέση σας και ακολουθούν οι εκείνοι από τους οποίους αναδύεται μια μυρωδιά (είτε πολύ έντονου αρώματος είτε κάποια δυσάρεστη ορμή σώματος). Τρίτοι έρχονται οι γονείς που δεν φροντίζουν όσο θα έπρεπε ώστε τα παιδιά τους να μην ενοχλούν άλλους επιβάτες και ακολουθούν όλοι εκείνοι που νομίζουν πως το να παραβιάζουν τον ζωτικό σας χώρο είναι επιτρεπτό και αποδεκτό. Υπάρχουν φυσικά πάντα εκείνοι νομίζουν πως είναι μόνοι τους στον πλανήτη και αδιαφορούν για το πόση φασαρία κάνουν ενοχλώντας τους άλλους και μην ξεχνάμε εκείνους τους τύπους που κάνουν τα πάντα για να περάσουν μπροστά μας ενώ περιμένουμε στη σειρά. Και στις τέσσερις τελευταίες θέσεις βρίσκουμε τους καλοφαγάδες πικάντικων φαγητών που παράγουν όμως πολύ έντονες έως ενοχλητικές οσμές, τους τύπους που δεν μπορούν να κουμαντάρουν τα μπαγκάζια τους, αυτούς που...αναπαύονται στο χέρι της δική μας θέσης και τέλος εκείνους που δεν επιλέγουν το airplane mode κατά τη διάρκεια της πτήσης.