ΔΙΕΘΝΕΣ
11/07/2018 22:18 EEST | Updated 11/07/2018 22:25 EEST

Οι εργαζόμενοι της Fiat καλούν σε απεργία για τη μεταγραφή του Ρονάλντο

Hannah Mckay / Reuters

Μπορεί οι φίλαθλοι της Γιουβέντους να χάρηκαν στο άκουσμα της είδησης ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποτελεί πια παίχτης της αγαπημένης τους ομάδας, ωστόσο οι εργαζόμενοι της ιταλικής εταιρείας αυτοκινήτων Fiat δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι ο εργοδότης τους-και ιδιοκτήτης της ομάδας-ξόδεψε 105 εκατομμύρια ευρώ για έναν και μόνο άνθρωπο. Για αυτό και προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η οικογένεια Ανιέλι, που έχει στην κατοχή της τη Ferrari και την Chrysler εκτός από τη Fiat, τα τελευταία 90 χρόνια αποτελεί και ιδιοκτήτρια της Γιουβέντους. Ποτέ όμως δε δόθηκε αφορμή να υπάρξει σύγχυση μεταξύ των δύο τομέων δράσης, των αυτοκινήτων και του ποδοσφαίρου. Μέχρι που ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο σταρ των γηπέδων, ήρθε να τα ανατρέψει όλα.

Ειδικότερα, η μεταγραφή του πρώην ποδοσφαιριστή της Ρεάλ Μαδρίτης στη «Γηραιά Κυρία» θα καλυφθεί από χορηγία της εταιρίας Exor, που ανήκει στον όμιλο Fiat και κατέχει το 64% της ομάδας, σύμφωνα με το Bloomberg.

Αυτό θορύβησε τους εργαζομένους της εταιρίας, καθώς θα μπορούσε αυτά τα χρήματα να δαπανηθούν σε επενδύσεις στην πρώτη γραμμή παραγωγής, φέρνοντας έτσι νέες θέσεις εργασίας και καλούν σε εργασιακές κινητοποιήσεις από τις 15 έως τις 17 Ιουλίου.

«Είναι απαράδεκτο ενώ τα συνδικάτα των εργαζομένων κάνουν τεράστιες οικονομικές θυσίες, η εταιρεία να ξοδεύει τόσα εκατομμύρια ευρώ για την αγορά ενός μόνο παίκτη», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους.

 

Πηγή: Bloomberg