ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/01/2018 07:53 EET

Οι εθνικιστές της «Απέλλα» γράφουν για τις συλλήψεις της Αντιτρομοκρατικής

Eurokinissi

Η εθνικιστική οργάνωση «Απέλλα», η οποία «φωτογραφήθηκε» από τις Αρχές ως μία από τις ομάδες στις οποίες μπορεί να ανήκουν οι πέντε νεαροί που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική για εμπρηστική επίθεση σε στέκι αντιεξουσιαστών στον Πειραιά, εξέδωσε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της για τις συλλήψεις της ΕΛ.ΑΣ.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «στις 11 Ιανουαρίου 2018 στον Πειραιά, ανήμερα της μαύρης επετείου του βομβαρδισμού του Πειραιά από τους μέχρι σήμερα Συμμάχους αυτού του καθεστώτος που είτε μπλε, είτε κόκκινο, είτε πράσινο παραμένει ένα και το αυτό, συνελήφθησαν 5 εθνικιστές διότι τόλμησαν να ορθώσουν ανάστημα ενάντια στο παρακράτος της αριστεράς και μάλιστα ενάντια σε μια, καταδικασμένη ως εγκληματική οργάνωση, «κίνηση», την ΟΡ.Μ.Α.. Εξ όσων γνωρίζουμε, η δράση της εν λόγω οργάνωσης είναι πλούσια τα τελευταία χρόνια στον Πειραιά, και οι αγαστές της σχέσεις με τα διάφορα «στέκια» της περιοχής πρόδηλες.Δεν είναι λίγες δε οι καταγγελίες που έχουν κατατεθεί επώνυμα από τους κατοίκους που διαμένουν κοντά σε αυτά, τόσο στο δημοτικό συμβούλιο του Πειραιά όσο και στην αστυνομία, για διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορές σε γειτονικές περιουσίες, και φυσικά διακίνηση ναρκωτικών. Αυτά είναι τα καλά παιδιά του συστήματος που βάλλονται και κλαίγονται κάθε τόσο για τα «κακά» που παθαίνουν και καταθέτουν μηνύσεις εναντίων εθνικιστών, μέχρι και ανήλικων μαθητών…

Το σύστημα θέλησε να χρησιμοποιήσει μεμονωμένες και αυτόνομες ενέργειες νεαρών εθνικιστών, όπως των συλληφθέντων, για να πλήξει έναν πολιτικό φορέα που ουδέποτε έκρυψε τις ιδέες του ή τις δράσεις του. Πλην, όμως, έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να αναλαμβάνει την ευθύνη μόνο για όσα έχει πράξει και όχι όσα θα ήθελαν οι δημοσιογράφοι ή οι φιλόδοξοι ”ντετέκτιβ” της ΕΛ.ΑΣ. να έχει πράξει. Από την έκθεση της αρμόδιας αρχής της αστυνομίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) και με την παρουσία εισαγγελέα, μετά από μυστική και χωρίς την παρουσία ή γνώση μας έρευνα που διενεργήθηκε στα κεντρικά μας γραφεία στην Αθήνα, προκύπτει ότι: «ουδέν αξιόλογο ευρέθη»… Το ίδιο ισχύει και για την οικία του φερόμενου, από τα ΜΜΕ, ως μέλους και ”εγκεφάλου” της «εγκληματικής οργάνωσης» που ”τραυμάτισε” τον ”κοινωνικό” χώρο ”ΦΑΒΕΛΑ”. Άνθρακας, λοιπόν, ο θησαυρός που τόσο προσπάθησαν να πουλήσουν στα ΜΜΕ για ατόφιο χρυσάφι».