ΠΟΛΙΤΙΚΗ
04/04/2019 17:01 EEST

Οι πρώτες απαντήσεις από τον Πέτρο Κόκκαλη για την υποψηφιότητα και τα σχέδια του

Μία υποψηφιότητα που προκάλεσε συζητήσεις, πολιτική αντιπαράθεση, ακόμα και οπαδικές εντάσεις.

Eurokinissi

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο Πέτρος Κόκκαλης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του «ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία» και εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης «Κόσμος», παρουσίασε στους δημοσιογράφους τις θέσεις του που σχετίζονται κυρίως με τη βιώσιμη ανάπτυξη, την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή. Παράλληλα όμως αποκάλυψε μέρος των σχεδίων του για το μέλλον και την ενασχόληση του με την πολιτική.

Στο περιθώριο της παρουσίασης, μιλώντας στη HuffPost Greece, ο κ. Κόκκαλης υποστήριξε ότι συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί αυτό ήταν το κόμμα που έκανε κάλεσμα για τη δημιουργία προοδευτικής συμμαχίας και για την επίτευξη κοινών στόχων που έχουν σχέση με το περιβάλλον. Επίσης ξεκαθάρισε ότι ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών, η δραστηριοποίηση του στα κοινά θα συνεχιστεί. 

Νωρίτερα είχε διευκρινίσει ότι αυτό που τον συνδέει με το κυβερνών κόμμα είναι η πεποίθηση ότι ο πλανήτης χωράει όλους τους ανθρώπους και ότι ο ίδιος τάσσεται κατά των διακρίσεων. Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, είναι αναγκαίο να υπάρξει ευρύτερη συμμαχία των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων για την επίτευξη των Παγκόσμιων Στόχων για το περιβάλλον και τον άνθρωπο, καθώς εκτιμά ότι «απέναντι» θα βρεθεί μία άλλη συμμαχία με περισσότερο συντηρητικά έως και ακροδεξιά χαρακτηριστικά.