Έφαγε ωμή σαύρα για ένα στοίχημα, άρχισε να πρήζεται μέχρι που πέθανε

Αλλά όχι για το λόγο που νόμιζαν οι γιατροί.
YinYang via Getty Images

Όταν η αδρεναλίνη βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, ο άνθρωπος κάνει τρέλες, που πολλές φορές μπορεί να τις πληρώσει με τη ζωή του. Το τελευταίο ταιριάζει απόλυτα για τον Ντέιβιντ Ντόουελ, έναν πατέρα από την Αυστραλία, που έχασε τη ζωή του στα τέλη του 2018, μετά από κατανάλωση ωμής σαύρας για την ανάγκη ενός στοιχήματος. Οι γιατροί στην αρχή έκαναν λόγο για σαλμονέλα, αλλά μετά αποδείχτηκε κάτι πολύ χειρότερο.

Ο 34χρονος έφαγε σαύρα μετά από την ήττα που υπέστη σε αγώνα μπάσκετ τα Χριστούγεννα. Μετά από μερικές ημέρες άρχισε να κάνει πράσινους εμετούς, ενώ η κοιλιά του είχε πρηστεί τόσο πολύ που έμοιαζε με κοιλιά εγκύου. Το χειρότερο από όλα ήταν η διόγκωση των όρχεών του, που είχαν πάρει τη μορφή γκρέιπφρουντ, ενώ από αυτούς έβγαινε ένα παράξενο υγρό. Το υγρό αυτό άρχισε να γεμίζει και τους πνεύμονές του.

Facebook/Allira Marie

Οι γιατροί, μετά από μια σειρά ιατροδικαστικών εξετάσεων, κατέληξαν ότι δεν πρόκειται για σαλμονέλα, καθώς αυτά τα συμπτώματα ήταν ασυνήθιστα για σαλμονέλα. Υπήρχαν ενδείξεις νεφρικής ανεπάρκεια και κοιλιακής απόφραξης.

Ένας από τους γιατρούς καταλήγει ότι η αιτία του θανάτου ήταν ο κεστοειδής σκώληκας spirometra που μπορεί να ανιχνευτεί στο λεπτό έντερο του ανθρώπου. Αναπτύσσοντας έως και 4 πόδια σε μήκος, ο Spirometra μπορεί να βρεθεί σε φίδια, βατράχια και σαύρες, αλλά και σε θηλαστικά όπως γάτες.

«Αυτά τα συγκεκριμένα παράσιτα αποτελούν πρόβλημα. Κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους, περιπλανώνται μέσω του ξενιστή, περνούν μέσα από τους ιστούς και χάνονται καθώς προσπαθούν να βρουν το δρόμο τους προς τους πνεύμονες και να καταλήξουν στα μηνίγγια(τα προστατευτικά στρώματα του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού), εξηγεί η δρ. Νταιάνα Μπάρτον.

O άνδρας πέθανε στο χειρουργείο δυο εβδομάδες μετά την κατανάλωση σαύρας.

Πηγή: Medical Daily

Δημοφιλή