ΔΙΕΘΝΕΣ
14/02/2019 12:35 EET | Updated 14/02/2019 12:37 EET

Ταϋλάνδη: «Γενναίοι» στρατιώτες τρώνε φίδια, σαύρες και προφυλακτικά με ρύζι

Προσοχή! Ορισμένες εικόνες είναι έντονα ενοχλητικές...

Reuters
Δοκιμάζοντας αίμα από μία κόμπρα...

H φετινή στρατιωτική άσκηση «Cobra Gold» - μία παράδοση των τελευταίων ετών - επισφραγίζει τους στρατιωτικούς δεσμούς μεταξύ Ταϊλάνδης και Ηνωμένων Πολιτειών. Γίνεται μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, ώστε να επιβεβαιώνει την συμμαχική σχέση των δύο χωρών, ενώ ειδικότερα για το 2019 οι δύο πλευρές γιορτάζουν κατά ένα τρόπο, αφού η Ταϋλάνδη αποφάσισε να προχωρήσει σε δημοκρατικές εκλογές, όπως ζητούσαν επίμονα οι ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια.

Oι εξωπραγματικές φωτογραφίες δείχνουν - θεωρητικά - πόσο μπορούν να ξεπεράσουν τα όριά τους οι Αμερικανοί και Ταϋλανδοί στρατιώτες, στο πλαίσιο άσκησης επιβίωσης...

Soe Zeya Tun / Reuters
Οταν ένας Ταϋλανδός στρατιώτης αποδεικνύει την «γενναιότητά» του καταβροχθίζοντας μία μικρή σαύρα Gecko.
Soe Zeya Tun / Reuters
...και ο Αμερικανός τον μιμείται!

 Ωστόσο, οι φωτογραφίες που μετέδωσε το πρακτορείο Reuters από την προετοιμασία των Ταϋλανδών και Αμερικανών στρατιωτών (η άσκηση αρχίζει την ερχόμενη εβδομάδα) γεννούν ερωτήματα... Ποιό ακριβώς είναι το νόημα μίας επίδειξης, όπου στρατιώτες δοκιμάζουν...αίμα κόμπρας, έντομα ή κρέας σαύρας;

Soe Zeya Tun / Reuters
Soe Zeya Tun / Reuters

Στα στιγμιότυπα, εμφανίζονται να υποφέρουν, αλλά και να ...καμαρώνουν χαμογελαστοί! Tα «εδέσματα» είναι πολλά...και αυγά αράχνης και σκορπιοί, μεταξύ άλλων.

Soe Zeya Tun / Reuters
Αυγά - όχι για ομελέτα... - από αράχνες!
Soe Zeya Tun / Reuters
Προφυλακτικό «γεμιστό» με ρύζι! Να αναρωτιέσαι, τί ακριβώς σκέφτονται;

Υπάρχουν και άλλες περίεργες εικόνες: ένας στρατιώτης κρατά ένα προφυλακτικό γεμισμένο με ρύζι(!) ενώ άλλοι - περισσότερο τυχεροί - δοκιμάζουν παράξενα φρούτα και χόρτα.

Soe Zeya Tun / Reuters
Soe Zeya Tun / Reuters
Soe Zeya Tun / Reuters