ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
06/07/2015 06:22 EEST | Updated 06/07/2015 08:39 EEST

Η έκπληξη και οι δύο μνηστήρες της «καρέκλας» Βαρουφάκη

LOUISA GOULIAMAKI via Getty Images
Greek minister of International Economic Relations Euclidis Tsakalotos arrives at the Greek Parliament in Athens on June 16, 2015. Greek Prime Minister Alexis Tsipras accused international creditors of trying to 'humiliate' the country and called on Europe to reconsider its support of harsh IMF reform proposals. AFP PHOTO / LOUISA GOULIAMAKI (Photo credit should read LOUISA GOULIAMAKI/AFP/Getty Images)

Σε μίνι ανασχηματισμό ετοιμάζεται να προχωρήσει σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πιθανός αντικαταστάτης του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, φέρεται ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές στο τραπέζι έχει πέσει και το όνομα του επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης και προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), Γιώργου Χουλιαράκη, όπως επίσης και το όνομα του Γιώργου Σταθάκη.

Ειδικότερα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Χουλιαράκης φέρεται να έχει ήδη υποβάλλει την παραίτηση του από επικεφαλής του ΣΟΕ.

Δεν αποκλείεται όμως να υπάρξουν και επιπλέον αλλαγές στο υπουργικό σχήμα, με υπουργούς που έχουν σηκώσει υψηλούς τόνους κατά των δανειστών για την υιοθέτηση συμφωνίας.

Οι αλλαγές αυτές ερμηνεύονται από πολλούς σαν μια κίνηση καλής θέλησης από την πλευρά του πρωθυπουργού προς τους εταίρους για την επίτευξη συμφωνίας.

Sponsored Post