Οικονόμου: Αν ζητήσει συνάντηση ο Ερντογάν, θα ανταποκριθούμε θετικά

«Η χώρα παραμένει ψύχραιμη απέναντι στα εξωφρενικά χαρακτηριστικά της τουρκικής προκλητικότητας», τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου
Eurokinissi

«Αν ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος είναι αυτός που έχει δυναμιτίσει το κλίμα με τις δηλώσεις του, επιδιώξει συνάντηση η ελληνική πλευρά θα το αξιολογήσει και θα ανταποκριθεί θετικά», ήταν η απάντηση του Γιάννη Οικονόμου σε ερώτηση σχετική με πιθανό τετ α τετ των δύο ηγετών στη Σύνοδο στην Πράγα, σε λίγες ημέρες.

Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η Ελλάδα δεν είναι επισπεύδουσα για κάτι τέτοιο και «παραμένει ψύχραιμη απέναντι στα εξωφρενικά χαρακτηριστικά των προκλήσεων και συμπεριφέρεται με την αυτοπεποίθηση μιας χώρας που έχει το διεθνές δίκαιο με το μέρος της, που έχει τους συμμάχους στο πλευρό της και που έχει επαρκέστατη με αποτρεπτική ισχύ για να ανταποκριθεί στην οποιαδήποτε πρόκληση»

Το βέβαιο είναι ότι –όπως ανέφερε και ο Γιάννης Οικονόμου- ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πράγα θα μιλήσει για την επιθετική στάση της Τουρκίας και θα συνεχίσει να διεθνοποιεί το θέμα.

Και για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας θα μιλήσει στην Πράγα ο Κ. Μητσοτάκης

Εκτός όμως από τα ελληνοτουρκικά, ο πρωθυπουργός θα αφιερώσει μεγάλο μέρος των τοποθετήσεων του στην Πράγα, στην ανάγκη λήψης μέτρων από την Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμμένει στην πρόταση του για επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, κάτι που επισημαίνει και σε σχετικό άρθρο του στο Bloomberg, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ανάχωμα για τον περιορισμό των αρνητικών συνεπειών της ανόδου της τιμής του φυσικού αερίου, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην τακτική της Ρωσίας.

Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο τέθηκε η ερώτηση και για πιθανές διακοπές ρεύματος κατά τη διάρκεια του χειμώνα, σε μία προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας. «Έχουμε κάνει τα πάντα για να μην υπάρξουν διακοπές» απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου.