Κυβέρνηση: Καμία σκιά στο δημόσιο βίο - Νομοθετική απαγόρευση για τα λογισμικά παρακολούθησης

«Κακόβουλα λογισμικά φαίνεται να έχουν χρησιμοποιηθεί στην Ελλάδα» σημείωσε ο κ. Οικονόμου ξεκαθαρίζοντας ότι καμία δημόσια αρχή δεν έχει κάνει χρήση τους.
|
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου
Eurokinissi

Νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης με στόχο την απαγόρευση κυκλοφορίας κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης, προαναγγέλλει η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της.

Ο Γιάννης Οικονόμου τοποθετήθηκε αναλυτικά, με αφορμή πληροφορίες και σχόλια για το θέμα των παρακολουθήσεων που δημοσιεύτηκαν σε ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento, σημειώνοντας ότι η εφημερίδα παρουσίασε ισχυρισμούς χωρίς τεκμηρίωση και αποδεικτικά στοιχεία, ενώ ξεκαθαρίζει ότι όσα παρουσιάζονται θα διερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη διεξοδικά, καθώς «καμία σκιά δεν πρέπει να αιωρείται στο δημόσιο βίο».

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «κακόβουλα λογισμικά φαίνεται να έχουν χρησιμοποιηθεί στην Ελλάδα», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι καμία δημόσια αρχή δεν έχει προμηθευτεί ή χρησιμοποιήσει τέτοιου είδους λογισμικά.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «αν όσα αναφέρονται αποδειχθούν θα πρέπει αποδοθούν ποινές. Το ίδιο θα ισχύει και αν δεν αποδειχθούν αυτά για όσους τα διασπείρουν» και συμπλήρωσε ότι «όταν κάποιος κάνει μία αποκάλυψη δεν μπορεί να ζητά από άλλους να τεκμηριώσουν το δίκιο της δικής του άποψης.»

Η θέση της κυβέρνησης, όπως την εξέφρασε ο Γιάννης Οικονόμου, είναι ότι το θέμα εργαλειοποιείται ως πολιορκητικός κριός με στόχο την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος θα απαντήσει με θεσμικότητα.

Στο στόχαστρο του Γιάννη Οικονόμου βρέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο η αξιωματική αντιπολίτευση υιοθέτησε τους ισχυρισμούς της εφημερίδας χωρίς να περιμένει αξιολόγηση από κάποια αρχή.

 (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto via Getty Images)
(Photo by Nicolas Economou/NurPhoto via Getty Images)
NurPhoto via Getty Images

«Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια της ανωμαλίας»

Δριμύτατη κριτική άσκησε και κατά του Αλέξη Τσίπρα επειδή θέτει θέμα αξιοπιστίας των εκλογών και ότι προσδοκά μία αναστάτωση μήπως και αλλάξει η κατάσταση και μάλιστα την πυροδοτεί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε την κοινωνία «να αναλογιστεί τι έγινε και τι επιχειρείται να ξαναγίνει στο σκοτάδι και να αποδοκιμάσει τέτοιες μεθοδεύσεις», υπογραμμίζοντας ότι η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια ανωμαλίας ειδικά σε μια τέτοια συγκυρία.

Σχετικά με τις καταγγελίες που έκανε το μέλος της διοίκησης του Ολυμπιακού κ. Ι. Βρέντζος, για λειτουργία παράνομου καθεστώτος εντός του Μεγάρου Μαξίμου τα τελευταία 3 χρόνια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν ισχύουν τα όσα υποστήριξε ο κ. Βρέντζος.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πιθανή αλλαγή του εκλογικού σχεδιασμού της κυβέρνησης εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων, ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, εντός του 2023.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα