Οκτώ συλλήψεις για την δολοφονία της δημοσιογράφου και μπλόγκερ Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίζια στη Μάλτα

Είχε αποκαλύψει υποθέσεις διαφθοράς στο πλαίσιο των Panama Papers. Κάποιες αφορούσαν τον πρωθυπουργό της χώρας

Η αστυνομία της Μάλτας συνέλαβε οκτώ υπόπτους για τον φόνο της δημοσιογράφου και μπλόγκερ Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίζια, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Τζόζεφ Μούσκατ, σχεδόν δύο μήνες αφότου το αυτοκίνητό της ανατινάχθηκε την ώρα που το οδηγούσε.

Η γνωστή δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών είχε αποκαλύψει αρκετές υποθέσεις διαφθοράς στο πλαίσιο του σκανδάλου των Panama Papers, κάποιες από τις οποίες αφορούσαν και τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας Γιόζεφ Μουσκάτ.

Μάλιστα μετά τις αποκαλύψεις της Γκαλιζία, ο μαλτέζος πρωθυπουργός αναγκάστηκε να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές. Παρά τις κατηγορίες περί διαφθοράς ο Γ. Μουσκάτ βγήκε και πάλι νικητής από την εκλογική αναμέτρηση.

Όλοι οι ύποπτοι είναι πολίτες της Μάλτας και οι περισσότεροι έχουν ποινικό μητρώο, δήλωσε ο πρωθυπουργός, χωρίς να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες. Η αστυνομία έχει στη διάθεσή της 48 ώρες για να ανακρίνει τους υπόπτους και να απαγγείλει σε βάρος τους κατηγορίες ή να τους απελευθερώσει.

Η Καρουάνα Γκαλίζια, 53 ετών, δολοφονήθηκε στις 16 Οκτωβρίου. Είχε ένα δημοφιλές μπλογκ από το οποίο προέβαλλε αδιάκοπα υποθέσεις διαφθοράς σε υψηλό επίπεδο με στόχο πολιτικούς όλων των παρατάξεων.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή