ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
23/01/2020 07:23 EET

Ολες οι αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές της Ελλάδας

Μητρώο Αναγνωρισμένων Ιαματικών Φυσικών Πόρων από το Υπουργείο Τουρισμού.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ενα από τα συγκριτικά, τουριστικά και όχι μόνο, πλεονεκτήματα της χώρας μας, είναι οι πολυάριθμες ιαματικές πηγές, πολλές εκ των οποίων είναι άγνωστες.
Δειλά δειλά τα τελευταία χρόνια, το Υπουργείο Τουρισμού έχει αναγνωρίσει πολλές εξ αυτών, φθάνοντας τώρα να υπάρχουν 70 αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές.

Ωστόσο, το πλέον σημαντικό βήμα, είναι ότι το Υπουργείο Τουρισμού, μόλις σήμερα ανάρτησε στην ιστοσελίδα του, το ολοκληρωμένο Μητρώο των Αναγνωρισμένων Ιαματικών Φυσικών Πόρων, προκειμένου οι πολίτες να έχουν επίσημη και επικαιροποιημένη ενημέρωση για τις ιαματικές πηγές.

Για πρώτη φορά, λοιπόν, εμφανίζεται ένας διαδραστικός χάρτης της Ελλάδας με αυτές τις 70 αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές, με τα χαρακτηριστικά καθεμιάς, όπως: στον δήμο που ανήκει η πηγή, για την θερμοκρασία και τον τρόπο χρήσης.

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα λήψης αρχείου μέσω hyperlink (υπερσύνδεσμο) με την ονομασία: «ΦΕΚ Αναγνωρισμένων Ιαματικών Πηγών», στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η ονομασία της εκάστοτε πηγής, με το αντίστοιχο ΦΕΚ αναγνώρισης.

«Στην χώρα που “γεννήθηκε” ο Ιατρικός Τουρισμός, την πατρίδα του Ιπποκράτη, δε μπορεί να μην αποτελεί πρωταρχικό στόχο η ανάδειξη της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού Τουρισμού Υγείας για το παγκόσμιο ταξιδιωτικό κοινό,» επισήμανε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Sponsored Post