Ο κόσμος θέλει την Oprah για πρόεδρο της Αμερικής

Μετά την ομιλία της στις Χρυσές Σφαίρες

Η Oprah Winfrey προκάλεσε το όρθιο χειροκρότημα των παριστάμενων κατά τη διάρκεια του λόγου της στις Χρυσές Σφαίρες την Κυριακή. Η παρουσιάστρια και ηθοποιός έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα που παρέλαβε το βραβείο συνολικής προσφοράς στην τηλεόραση και στο σινεμά Cecil B. DeMille. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η Winfrey μίλησε όχι μόνο για τα θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης και της εντυπωσιακής της καριέρας αλλά έκανε και μια έκκληση για ελευθερία του τύπου.

Τα πιο ισχυρά της λόγια ήρθαν στο τέλος της ομιλίας της όταν έδωσε ένα μήνυμα ελπίδας και ενότητας: «Θέλω όλα τα κορίτσια που μας παρακολουθούν να γνωρίζουν ότι ανατέλλει μια καινούρια ημέρα. Και μόλις επιτέλους έρθει, θα είναι χάρη σε μια ομάδα από καταπληκτικές γυναίκες, πολλές εκ των οποίων είναι σήμερα εδώ, και σε μερικούς εξαιρετικούς άντρες, που παλεύουν να διασφαλίσουν να μην ξαναχρειαστεί να πούμε “me too”».

Σύντομα ήρθαν και τα πρώτα tweets που ήθελαν την Oprah για πρόεδρο.

Η εφημερίδα Los Angeles Times ρώτησε μετά την Winfrey, «Το διαδίκτυο γράφει Oprah για πρόεδρος το 2020», στο οποίο η ίδια απάντησε, «Εγώ απλώς χαίρομαι που κατάφερα να ολοκληρώσω τον λόγο μου».

Όταν τη ρώτησαν αν θα σκεφτόταν να κατέβει στις εκλογές, είπε «Okay!», αν και προσέθεσε στο Bloomberg ότι «δεν είναι στα σχέδιά της». Ο σύντροφός της Stedman Graham είπε στους Times, ότι «σίγουρα θα το έκανε».

Παρακάτω, μερικά από τα σχόλια στο twitter - ανάμεσά τους κι ένα που προτείνει να κατέβει με την Michelle Obama:

Πηγή: HuffPost US

Δημοφιλή