Οριοθετήθηκε η φωτιά σε δασική έκταση στο Χαϊδάρι, μόνο διάσπαρτες μικροεστίες στην Μάνδρα

Ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών παραμένει πολύ υψηλός (επίπεδο 4) για τις περιοχές της Αττικής, της κεντρικής και νότιας Εύβοιας και τις Βοιωτίας
|
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
via Associated Press

Πολύ καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε αγροτοδασική έκταση στη Μάνδρα Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες μικροεστίες εντός της καμμένης έκτασης, οι οποίες όμως δεν εμπνέουν κάποια ανησυχία. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες στις 17:05 ανατολικά της επαρχιακής οδού Αθηνών - Θηβών και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν άμεσα 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα, 5 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα. Λίγο αργότερα, στις 18:02, στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους των οικισμών Νέος Πόντος και Νέα Ζωή, που τους ζητούσε να εκκενώσουν προληπτικά την περιοχή και να κατευθυνθούν προς τη Μάνδρα.

Ακόμη, η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στις 15:27 σε δασική έκταση στο Χαϊδάρι στην τοποθεσία Μικρό Σχιστό, έχει οριοθετηθεί. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν70 πυροσβέστες , 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, 2 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Οι δε κάτοικοι των κοινοτήτων Βρίσας και Σταυρού με απόφαση του Δήμου Δυτικής Λέσβου και μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιστρέφουν σήμερα στα σπίτια τους. Τα δυο χωριά εκκενώθηκαν αφού η μεγάλη πυρκαγιά στο δάσος της περιοχής πλησίαζε επικίνδυνα τους οικισμούς. Σήμερα, πέντε μέρες μετά δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο φωτιάς.

Πολύ υψηλός κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς και σήμερα

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία και σήμερα, Τετάρτη ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών παραμένει πολύ υψηλός (επίπεδο 4) για τις περιοχές της Αττικής, της κεντρικής και νότιας Εύβοιας και τις Βοιωτίας. Πολύ υψηλός (επίπεδο 3) είναι ο κίνδυνος για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα