Ωρωπός: 45χρονος άδειαζε ταμειακές μηχανές καταστημάτων

Οι αστυνομικοί έχουν εξιχνιάσει οκτώ περιπτώσεις κλοπών και μία απόπειρα ενώ ερευνούν την εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Στη σύλληψη ενός 45χρονου άνδρα προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού, καθώς διαπίστωσαν ότι τον τελευταίο μήνα διέπραττε κλοπές από καταστήματα της περιοχής.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή και επισταμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού, ο 45χρονος κατά τον τελευταίο μήνα διέπραττε κλοπές χρηματικών ποσών από ταμειακές μηχανές καταστημάτων στην περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής.

.
.
ΕΛ.ΑΣ

Όσον αφορά στον τρόπο δράσης του, ο κατηγορούμενος μαζί με τη βοήθεια 42χρονου συνεργού, κυρίως πρώτες πρωινές ώρες, εισέβαλε στα καταστήματα προκαλώντας φθορές στον υαλοπίνακα των καταστημάτων με τη χρήση σφυριού ή άλλων αιχμηρών αντικειμένων και αφαιρούσε συρτάρια ταμειακών μηχανών τα οποία περιείχαν χρηματικά ποσά.

Κατά την διάπραξη των κλοπών, ο συνεργός του εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου αναμένοντας στο εσωτερικό «επιχειρησιακού οχήματός», στο οποίο είχαν τοποθετήσει λευκή ταινία στις πινακίδες κυκλοφορίας ώστε να μην μπορεί να ταυτοποιηθεί από τις αστυνομικές αρχές.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα οι αστυνομικοί έχουν εξιχνιάσει οκτώ περιπτώσεις κλοπών και μία απόπειρα ενώ ερευνούν την εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Από τη σωματική και την κατ’ οίκον έρευνα στο συλληφθέντα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός που είχε χρησιμοποιηθεί κατά τη διάπραξη των κλοπών, το «επιχειρησιακό αυτοκίνητο» ως μέσο τέλεσης των αξιόποινων πράξεων, φυσίγγιο και τρία κινητά τηλέφωνα.

Ο κατηγορούμενος έχει απασχολήσει από το 2016 τις αρχές άλλες επτά φορές για κλοπές και ναρκωτικά. Τελευταία φορά του είχαν περάσει χειροπέδες τον περασμένο Φεβρουάριο.

Δημοφιλή