Οργή και κατάρες στη δίκη για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη

Η δίκη άρχισε υπό αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας
Eurokinissi

Σε εκρηκτική ατμόσφαιρα και υπό ισχυρότατη αστυνομική παρουσία, ξεκίνησε, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η δίκη του 58χρονου Εμμανουήλ Σοροπίδη που κατηγορείται για την άγρια δολοφονία με δεκατέσσερις μαχαιριές της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στις 18 Οκτωβρίου 2017 μέσα στο Β΄ Νεκροταφείο.

Ο κατηγορούμενος αρχικά είχε ομολογήσει το έγκλημα υποστηρίζοντας πως κίνητρο ήταν η κλοπή της τσάντας της 32χρονης και ότι την μαχαίρωσε όταν εκείνη αντιστάθηκε. Στη συνέχεια, ωστόσο, ανακάλεσε υποστηρίζοντας πως η δολοφονία έγινε κατά παραγγελία και ότι υπάρχουν δύο ηθικοί αυτουργοί που του υποσχέθηκαν 30 χιλιάδες ευρώ για να σκοτώσει την εφοριακό.

Η μεταγωγή του 58χρονου από τα κρατητήρια έως την δικαστική αίθουσα έγινε με ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και κάτω από τις φωνές των συγγενών της 32χρονης που οργισμένοι φώναζαν κατάρες στον κατηγορούμενο.

Eurokinissi

Οι αστυνομικοί χρειάστηκε να κρατήσουν τον πατέρας της Δώρας Ζέμπερη, ο οποίος όταν είδε να περνά μπροστά η συνοδεία με τον 58χρονο κινήθηκε εναντίον του φωνάζοντας «φέρε πίσω το παιδί μου αλήτη».

Eurokinissi

Αυξημένα μέτρα έλαβαν οι αστυνομικοί και κατά την είσοδο στην αίθουσα του πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου όπου έγινε εξονυχιστικός έλεγχος με ειδικό μηχάνημα, σε όσους θέλησαν να εισέλθουν για να παρακολουθήσουν την διαδικασία.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την προτροπή της προέδρου για ηρεμία, ώστε «να μπορέσει το δικαστήριο να βρει την αλήθεια». Πρώτος μάρτυρας καταθέτει ο πατέρας της εφοριακού που ξεκίνησε δείχνοντας τον Σοροπίδη ως δολοφόνο του παιδιού του και τον κατηγορούμενο πίσω του σε απόσταση μικρότερη από δύο μέτρα ασφυκτικά κυκλωμένο από αστυνομικούς.

Ο Σοροπίδης είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστείας που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα και παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή