Οσκαρ: Με φυσική παρουσία, όχι ψηφιακά η τελετή απονομής

Οι διαρροές, οι δηλώσεις και η ρευστότητα της κατάστασης λόγω πανδημίας.
Chris Pizzello/Invision/AP

Η τελετή απονομής των Όσκαρ 2021, αναβάλλεται κατά δύο μήνες λόγω πανδημίας και θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στο Dolby Theatre στις 25 Απριλίου, δήλωσε εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και του ABC στο Variety.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε «η τηλεοπτική μετάδοση της τελετής με φυσική παρουσία θα πραγματοποιηθεί».

Μόλις ωστόσο το Variety μετέδωσε την είδηση, πηγές από την Ακαδημία έσπευσαν να δηλώσουν στο The Hollywood Reporter πως «ούτε η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, ούτε το δίκτυο ABC, που αναλαμβάνει την τηλεοπτική μετάδοση των Όσκαρ έχουν λάβει τέτοια απόφαση».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα σχέδια «παραμένουν εξαιρετικά ρευστά», καθώς μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, η κομητεία του Λος Άντζελες εξέδωσε νέα περιοριστικά μέτρα και σύσταση στους πολίτες για παραμονή στο σπίτι μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού (που πυροδότησαν τα ταξίδια εκατομμυρίων Αμερικανών την Ημέρα των Ευχαριστιών).

Η 93η τελετή απονομής των Βραβείων Όσκαρ είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 28 Φεβρουαρίου, αλλά καθώς η πανδημία συνεχίζει να σαρώνει τις ΗΠΑ και τη βιομηχανία, με συνεχείς αναβολές εξόδου των νέων ταινιών και κλειστές αίθουσες, η Ακαδημία προσπαθεί να διασώσει την πιο δύσκολη χρονιά στα κινηματογραφικά χρονικά των τελευταίων πολλών δεκαετιών.

Παράλληλα, δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα εφαρμοσθεί στην τελετή. Όπως δήλωσε στο Variety πηγή με πείρα στη διοργάνωση «η Ακαδημία επισκέφθηκε πρόσφατα τους χώρους του Dolby Theatre προκειμένου να διερευνήσει κάθε πιθανή επιλογή».

Τη χρονιά που σε λίγες εβδομάδες μας αφήνει, οι μεγάλες διοργανώσεις βραβείων, πραγματοποιήθηκαν, στη συντριπτική πλειοψηφία, με μαγνητοσκοπημένες εμφανίσεις των καλλιτεχνών, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο, τα Βραβεία Emmy έκαναν την υπέρβαση, στέλνοντας τεχνικό εξοπλισμό και κάμερες στις κατοικίες των υποψηφίων και μεταδίδοντας εικόνα και ήχο από 140 διαφορετικά σημεία σε όλο τον κόσμο. Και παρά τις λίγες τελικά, τεχνικές δυσκολίες, η τελετή απονομής κρίθηκε επιτυχής και επαινέθηκε ως η καλύτερη των τελευταίων ετών.

Οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ 2021 θα ανακοινωθούν με live streaming από τις ψηφιακές πλατφόρμες της Ακαδημίας στις 15 Μαρτίου.

Μέχρι τότε, τα βλέμματα είναι στραμμένα στις Χρυσές Σφαίρες που θα εγκαινιάσουν τη σεζόν των βραβείων στις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Δημοφιλή