Οσλο: Eπιβάτες Tesla που έπεσε σε φιορδ σώθηκαν από πλωτή σάουνα

Σε ένα βίντεο που τράβηξαν αυτόπτες μάρτυρες διακρίνονται οι επιβαίνοντες στο όχημα να βρίσκουν καταφύγιο στην οροφή του αυτοκινήτου.
Όσλο, Νορβηγία, 6 Ιουλίου 2023 - Οι πλωτές σάουνες του Όσλο στο λιμάνι κοντά στην όπερα.
Όσλο, Νορβηγία, 6 Ιουλίου 2023 - Οι πλωτές σάουνες του Όσλο στο λιμάνι κοντά στην όπερα.
We-Ge via Getty Images

Δύο επιβάτες αυτοκινητού το οποίο το βυθίστηκε σε παγωμένο φιόρδ του Όσλο, γλίτωσαν χάρη σε μια... πλωτή σάουνα που τους διέσωσε, ανακοίνωσε η νορβηγική αστυνομία.

Ένα βίντεο που κατέγραψαν μάρτυρες και περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου την Πέμπτη φαίνεται να δείχνει το όχημα, ένα Tesla, μερικώς βυθισμένο στο νερό, με τους επιβάτες του να κάθονται στην οροφή.

«Όταν το αυτοκίνητο κατέληξε στο νερό, δύο άνθρωποι βρίσκονταν, όπως φαίνεται, μέσα», έγραψε η αστυνομία του Όσλο στο X, πρώην Twitter. «Τους τράβηξαν από το νερό επιβαίνοντες μια πλωτής σάουνας».

Στο φιόρδ του Όσλο διατίθενται προς ενοικίαση αρκετές πλωτές σάουνες, τόσο στατικές όσο και μηχανοκίνητες.

Στα πλάνα του βίντεο, το αυτοκίνητο φαίνεται να βυθίζεται κάτω από το νερό ακριβώς τη στιγμή που η πλωτή σάουνα πλέει κοντά του, καθώς οι άνθρωποι στο σκάφος της σάουνας βγάζουν τους επιβάτες από τα παγωμένα νερά.Στις εικόνες του βίντεο, το αυτοκίνητο φαίνεται να βυθίζεται κάτω από το νερό ακριβώς τη στιγμή που η πλωτή σάουνα τραβάει δίπλα του, καθώς οι άνθρωποι στο σκάφος της σάουνας βγάζουν τους επιβάτες από τα παγωμένα νερά.

«Ένας από τους επισκέπτες ήρθε τρέχοντας και μου είπε ότι ένα αυτοκίνητο είχε πέσει στο νερό. Επιτάχυνα με πλήρη ταχύτητα προς την κατεύθυνση των ανθρώπων», δήλωσε ο «καπετάνιος» της βάρκας της σάουνας, Nicholay Nordahl, στη νορβηγική εφημερίδα VG. «Με τη βοήθεια δύο πελατών, τους ανασύραμε. Κατάφεραν να ζεσταθούν στη σάουνα».

Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, ο οποίος δεν κατονομάστηκε, δήλωσε ότι νόμιζε ότι το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο όταν πάτησε το πεντάλ του γκαζιού. «Μας έσωσαν τη ζωή», δήλωσε στη VG.

Το ίδιο το αυτοκίνητο ανασύρθηκε επίσης στην συνέχεια από το νερό, από ρυμουλκό.

Πηγή: Guardian

Δημοφιλή