Όταν αυτό που μας φαίνεται υγιές στη σχέση, είναι στην ουσία τοξικό

Αυτά είναι τα σημάδια που το αποδεικνύουν
Sunset Boulevard via Getty Images

Όταν βρισκόμαστε σε μια σχέση και κυρίως τον πρώτο καιρό αυτής, όλα μας φαίνονται όμορφα και αισθανόμαστε πολύ «δεμένοι» με τον σύντροφό μας. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά σημάδια που φανερώνουν ότι μάλλον προσπαθείτε πολύ ώστε να είστε το «τέλειο» ζευγάρι.

Ποια είναι αυτά τα τοξικά σημάδια-καμπανάκια που θεωρείτε υγιή αλλά δεν είναι;

Το να αποκαλείτε τον σύντροφό σας «τα πάντα σας»

Όταν αποκαλείτε τον σύντροφό σας «τα πάντα σας», στην ουσία μηδενίζετε όλα τα άλλα γύρω σας, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού σας. Υπονοείτε-αλλά με φανερό τρόπο-ότι το υπόλοιπο της ζωής σας δεν σημαίνει τίποτα και ενώ είστε συνέχεια μαζί με τον σύντροφό σας, δεν σας μένει χρόνος για να ζήσετε και να γνωρίσετε εμπειρίες. Αυτό δεν είναι ρομαντικό και δεν είναι και υγιές.

Συνεχής επικοινωνία

Η καλή επικοινωνία σε μια σχέση σημαίνει υγεία. Ωστόσο, η διαρκής επικοινωνία, είναι λίγο περίεργη και όχι τόσο σωστή. Δεν είναι υγιές το να εξαρτάστε συνέχεια από τον σύντροφό σας, να του μιλάτε για τα πάντα και να περιμένετε και την άποψή του. Επιπλέον, μην βασίζεστε στον σύντροφό σας για συντροφιά ή επιβεβαίωση κάθε φορά που σας απασχολεί κάτι.

Το να πιστεύετε ότι όλα τα συναισθήματά σας είναι βάσιμα

Ναι, τα συναισθήματά σας είναι αληθινά, κανένας δεν μπορεί να σας πει ή να κρίνει ότι δεν επιτρέπεται να αισθάνεστε όπως αισθάνεστε. Αναγνωρίστε τα συναισθήματά σας και όλα αυτά που σας κάνουν να αισθάνεστε όμορφα. Αλλά το να αναγνωρίζετε ότι αισθάνεστε κάτι δεν σημαίνει ότι αυτό πρέπει να γνωστό και σεβαστό και από τους άλλους. Δεν χρειάζεται να εκφράζουμε ό,τι μας έρχεται στο μυαλό, όποιο συναίσθημα έχουμε.

Το να κάνετε τα πάντα μαζί

Αυτό δείχνει ότι είστε αλληλοεξαρτώμενοι και αυτό φαίνεται πως πρόκειται για νέα τάση ανάμεσα στα ζευγάρια.

Το να αναζητάτε ισορροπία, κρατώντας το «σκορ»

Υπάρχουν ζευγάρια που π.χ μοιράζουν τις δουλειές του σπιτιού και το αντιμετωπίζουν σαν παιχνίδι, κρατώντας «σκορ» του ποιος έκανε τι και ποιανού η σειρά έρχεται για την επόμενη δουλειά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καβγάδες, από τη στιγμή που ο ένας αρνηθεί να κάνει ο,τι του πει ο άλλος. Τέτοιου είδους παιχνίδια, δεν λειτουργούν σε μια σχέση.

Το να ωραιοποιείτε τα πάντα γύρω σας

Η αλήθεια είναι ότι πολλά ζευγάρια θέλουν να φαίνονται όλα όμορφα στη σχέση τους και να παρουσιάζουν ωραία, όπως συνήθως συμβαίνει όταν συναναστρεφόμαστε με παιδιά. Σίγουρα πρέπει να είμαστε καλοί και ευγενικοί προς τον σύντροφό μας, αλλά αν ο σύντροφος δεν σας πει για παράδειγμα ότι χρειάζεται λίγο χρόνο μόνος/η, τότε πρέπει να το προσέξετε.

Τα παραμύθια

Διακοπές, συμβολικά δώρα, ο ερχομός ενός παιδιού, ρομαντικές κινήσεις, δημόσιες χειρονομίες στοργής, όλα αυτά είναι κινήσεις επίδειξης. Μπορεί να σας φαίνονται όμορφα και να δείχνουν μια καλή σχέση, αλλά δεν είναι πάντα αυτή η ερμηνεία τους και πρέπει να είστε προσεκτικοί.

Πηγή: PS I Love You