Όταν ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος μιλούσε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Αρετή και Τόλμη»

Όταν ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος μιλούσε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Αρετή και Τόλμη»

Ο νεκρός σμηναγός, Γιώργος Μπαρταδώρος, που έχασε τη ζωή του σήμερα, Πέμπτη, όταν κατέπεσε το Mirage του στη Σκύρο, είχε μιλήσει στην στρατιωτική εκπομπή της ΕΡΤ «Αρετή και Τόλμη», σε αφιέρωμα για τους «Φρουρούς του Αιγαίου».

Ο 34χρονος ανήκε στην ομάδα των χειριστών της 331 μοίρας Θησέας που πραγματοποιούν πτήσεις με Mirage 2000-5.

Οι «φρουροί του Αιγαίου» της 114 πτέρυγας μάχης στην οποία άνηκε ο σμηναγός, βρίσκονται καθημερινά σε επιφυλακή, σε κατάσταση ετοιμότητα, όπως αναφέρουν οι ίδιοι για να αντιμετωπίσουν την όποια απειλή των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Ο πιλότος μιλούσε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κάμερα της εκπομπής για τις προκλήσεις και τις δυσκολίες του επαγγέλματος. «Είμαστε σε επιφυλακή, περιμένουμε πότε θα χτυπήσει το τηλέφωνο» είχε πει ο σμηναγός. «Βρισκόμαστε άμεσα σε visual σχηματισμό, δηλαδή βλεπόμαστε μεταξύ μας και ακολουθούμε τις οδηγίες της ΕΚΑΕ».

«Στις περισσότερες περιπτώσεις πηγαίνουμε κοντά, βλέπουμε τι οπλισμό έχουν και από εκεί και πέρα συμμορφωνόμαστε με τις οδηγίες του ΕΚΑΕ» εξηγούσε για τα περιστατικά παραβιάσεων τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο.

Όπως έλεγε: «Είμαστε πάντα έτοιμοι για οτιδήποτε, σίγουρα υπάρχει κίνδυνος. Δεν ξέρουμε σήμερα ή αύριο αν έχουν σκοπό να κάνουν κάτι οι απέναντι».

Δημοφιλή