ΔΙΕΘΝΕΣ
08/12/2018 16:31 EET

Παιδί «ήρωας» αρπάζει το τιμόνι από τη λιπόθυμη μητέρα του και σώζονται από βέβαιο θάνατο

Έβγαλε αλάρμ, άρπαξε το τιμόνι και τους έσωσε

Rostislav_Sedlacek via Getty Images

Υπάρχουν και παιδιά θαύματα που σκέφτονται λίγο πιο πέρα για την ηλικία τους.

Έτσι και αυτό το 8χρονο αγοράκι από το Έσσεξ της Αγγλίας φάνηκε πολύ γενναίο όταν πήρε τον έλεγχο του αμαξιού που έτρεχε με 96χλμ την ώρα ενώ η μητέρα του βρισκόταν λιπόθυμη πάνω στο τιμόνι και κατάφερε να το οδηγήσει σε ένα πολυσύχναστο δρόμο, σώζοντας και τους δύο από βέβαιο θάνατο.

Ο Μπέν Χέτζερ επέστρεφε από το σχολείο για το σπίτι μαζί με τη μαμά του Λόρεν, όταν εκείνη ξαφνικά έπαθε επιληψία όσο οδηγούσε. Ο απίθανος Μπεν συνειδητοποίησε τον άμεσο κίνδυνο και άρπαξε το τιμόνι από τα χέρια της μαμάς του και το οδήγησε κατά μήκος των λωρίδων μέχρι που το όχημα ακινητοποιήθηκε.

«Είμαι τόσο περήφανη για τον γιο μου. Όταν άρχισα να έχω τους πρώτους σπασμούς, μετακίνησα αμέσως το αμάξι από την αριστερή λωρίδα στο κέντρο και τότε ο Μπεν κατάλαβε ότι έπρεπε κάτι να κάνει. Έβγαλε αλάρμ, άρπαξε το τιμόνι και μας έσωσε», δήλωσε η μητέρα του σύμφωνα με το δημοσίευμα στο BBC.

«Ακόμα δεν έχει καταλάβει πόσο σημαντικό ήταν αυτό που έκανε.Το μόνο που μου είπε είναι ότι έκανε ότι μπορούσε για να μην πεθάνουμε», συνεχίζει η μητέρα του 8χρονου αγοριού.

Ο Μπεν όχι μόνο οδήγησε το αυτοκίνητο σε ένα ασφαλές σημείο αλλά προσπάθησε να καλέσει και τις πρώτες βοήθειες από το κινητό της μητέρας του όταν κάποιο άλλο αμάξι τους είδε και σταμάτησε για να τους βοηθήσει.

Η μητέρα συνήλθε μετά από 10 λεπτά μη γνωρίζοντας τι είχε συμβεί ούτε πως το αυτοκίνητο βρέθηκε εκτός πορείας. Όπως δήλωσε η ίδια, ποτέ δεν της έχει ξανά συμβεί παρόμοιο περιστατικό και έμεινε έκπληκτη με την άμεση κινητοποίηση του γιου της.

 

Πηγή: BBC

Sponsored Post