ΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/02/2018 16:35 EET

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Ανακαλείται ο τίτλος στον ιστορικό Χάινς Ρίχτερ για το θέμα της Μάχης της Κρήτης

UniversalImagesGroup via Getty Images

Προς οριστικό κλείσιμο οδεύει το ζήτημα της ανάκλησης από το Πανεπιστήμιο Κρήτης του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα από τον Γερμανό ιστορικό Χάινς Ρίχτερ, που είχε προκύψει λόγω αναφορών του στη Μάχη της Κρήτης.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του cretalive.gr στο θέμα αναφέρθηκε αναλυτικά ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητής Οδυσσέας Ζώρας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου και για άλλα θέματα του Πανεπιστημίου.

Ο κ. Ζώρας υπενθύμισε πως πριν από δύο χρόνια, η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης είχε ταχθεί, παμψηφεί, υπέρ της ανάκλησης, ο ίδιος ο κ. Ρίχτερ κλήθηκε σε απολογία και στη φάση αυτή την υπόθεση το χειρίζεται η Κοσμητεία του Ιδρύματος. Ο ίδιος ο κ. Ζώρας είπε ότι στη στη θέση του κ. Ρίχτερ, θα είχε ήδη, αυτοβούλως, επιστρέψει τον τίτλο του.

 

 

Σύμφωνα με το cretapost.gr, ο πρύτανης είπε ότι η ανάκληση θα έχει ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Μάρτιο από το ίδιο το τμήμα που την πρότεινε και την υλοποίησε.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Ρίχτερ είχε κυκλοφορήσει το 2011 στα ελληνικά βιβλίο του για τη Μάχη της Κρήτης, όπου γινόταν λόγος για βάρβαρες πρακτικές τόσο από τις γερμανικές μονάδες, όσο και από τους Κρητικούς που μάχονταν εναντίον τους, προκαλώντας- σύμφωνα με τον Γερμανό ιστορικό- τα γερμανικά αντίποινα.