Πάνω από 4.600 ακυρώσεις πτήσεων το Σάββατο και 2.100 σήμερα. Οι μισές και πλέον στις ΗΠΑ

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα των εορταστικών διακοπών και οι επιβάτες προσπαθούν να επιστρέψουν στους τόπους διαμονή τους.
Borja Sanchez Trillo via Getty Images

Συνεχίζονται τα προβλήματα στια αερομεταφορές με πάνω από 2.600 πτήσεις να ακυρώνονται μόνο το Σάββατο στις ΗΠΑ αφενός εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών και αφετέρου εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό (πιλότους και αεροσυνοδούς) λόγω της έκρηξης των κρουσμάτων που έχει προκαλέσει η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού.

Οι επιβάτες αναμένεται να έχουν ακόμη μια δύσκολη ημέρα σήμερα, Κυριακή που είναι επίσης ημέρα επιστροφής στους τόπους διαμονής τους μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, σύμφωνα με τον FlightAware, 1.175 πτήσεις που επρόκειτο να γίνουν σήμερα έχουν ήδη ακυρωθεί στις ΗΠΑ, και συνολικά σε διεθνές επίπεδο 2.134.

Οι ΗΠΑ ”μέτραγαν” περί τις 2.660 ακυρώσεις πτήσεως, περίπου τις μισές από τις 4.617 σε όλη την υφήλιο μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο FlightAware.

Εξάλλου 4.798 πτήσεις –εσωτερικές, με προορισμό ή με προέλευση τις ΗΠΑ– κατέγραψαν καθυστερήσεις επί συνόλου 9.432 παγκοσμίως

Ο αμερικανικός αερομεταφορέας ο οποίος αντιμετώπισε τα μεγαλύτερα προβλήματα ήταν η SkyWest, η οποία αναγκάστηκε να ακυρώσει το 23% των προγραμματισμένων πτήσεών της.

Στα αεροδρόμια στο Σικάγο επλήγησαν ιδιαίτερα, με τις μισές εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις να ακυρώνονται εξαιτίας των δύσκολων μετεωρολογικών συνθηκών: στην πόλη αυτή της πολιτείας Ιλινόι αναμενόταν χιονοθύελλα.

Ο τομέας των αερομεταφορών σε παγκόσμια κλίμακα δυσκολεύεται εξαιτίας της εξαιρετικά μολυσματικής παραλλαγής Όμικρον του SARS-CoV-2. Πιλότοι και μέλη των πληρωμάτων καμπίνας απουσιάζουν από τις θέσεις τους καθώς μολύνθηκαν και εκδήλωσαν συμπτώματα της COVID-19 ή ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα και έχουν κατά συνέπεια τεθεί σε απομόνωση, αναγκάζοντας τις εταιρείες, που δεν έχουν αρκετό προσωπικό για να γίνει αναπλήρωσή τους για όλες τις πτήσεις, να ανακοινώνουν ακυρώσεις.

Περίπου 7.500 πτήσεις ακυρώθηκαν από τους αερομεταφορείς σε όλο τον κόσμο το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων.

Πηγές: AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πήγαινε στην αρχική σελίδα