«Πάω στο Survivor του Αφγανιστάν»: Το...περίεργο μήνυμα γιατρού από την Κρήτη προς τον Ιατρικό Σύλλογο Λασιθίου

«Πάω στο Survivor του Αφγανιστάν»: Το...περίεργο μήνυμα γιατρού από την Κρήτη προς τον Ιατρικό Σύλλογο Λασιθίου
CBS Photo Archive via Getty Images

Βαθύτερα και πιο σοβαρά φαίνεται πως είναι τα αίτια μηνύματος γιατρού από την Κρήτη προς τον Ιατρικό Σύλλογο Λασιθίου, ο οποίος δηλώνει ότι θα λείψει για έξι μήνες, πηγαίνοντας στο...Survivor του Αφγανιστάν.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του ekriti.gr, το έγγραφο εξασφάλισε το Ράδιο Κρήτη, και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο συγκεκριμένος γιατρός (αποστολέας της επιστολής) φέρεται να εμπλέκεται σε σοβαρή υπόθεση επίθεσης, απειλών και εξύβρισης.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, παρά το χιουμοριστικό/ παραπλανητικό μήνυμα, ο γιατρός λειτουργεί κανονικά το ιατρείο του. Σε βάρος του φέρονται να υπάρχουν επανειλημμένες καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά, ωστόσο συνεχίζει να παρέχει κανονικά υπηρεσίες υγείας στον Άγιο Νικόλαο, σε συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, πριν από μερικές εβδομάδες έλαβε χώρα περιστατικό στον Άγιο Νικόλαο με φερόμενο ως δράστη τον γιατρό και θύμα συνοδό ασθενούς. Ο γιατρός φέρεται να άσκησε λεκτική και σωματική βία όπως καταγγέλθηκε, σε γυναίκα συνοδό ασθενούς και μάλιστα ηλικίας άνω των 60 ετών όταν ζήτησε απόδειξη για τα χρήματα που κατέβαλε, μετά την εξέταση. Για το περιστατικό, αναφέρεται στο δημοσίευμα, υπάρχει καταγραφή και στο Αστυνομικό τμήμα του Αγίου Νικολάου, στο οποίο και προσήχθη ο γιατρός.

Την αποκάλυψη έκανε από την ραδιοφωνική του εκπομπή «ΠΥΞΙΔΑ» στο Ράδιο Κρήτη 101,5 ο δημοσιογράφος Κώστας Συλιγάρδος, ο οποίο; Ο μάλιστα σημείωσε ότι και ο ίδιος έπεσε θύμα εξύβρισης και απειλής από τον ίδιο στην προσπάθεια του να διερευνήσει το περιστατικό και την καταγγελία:

«Επικοινώνησα ως όφειλα άμεσα με τον ιατρό προκειμένου πριν δημοσιοποιήσω το περιστατικό για το οποίο υπάρχει αρκετό υλικό, στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, να καταγράψω για τις ανάγκες του ρεπορτάζ την δική του θέση και την άποψη του για ένα περιστατικό που κηλιδώνει τον ιατρικό κόσμο και γεννά ερωτήματα κατά πόσο είναι το πρώτο ή το τελευταίο περιστατικό. Στις 24/5/18 στις 14:31 επικοινώνησα μαζί του. Στα 0:56 sec που διήρκησε η συνομιλία μας και αφού άκουσε το όνομα και την ιδιότητα μου με εξύβρισε με τον πλέον χυδαίο τρόπο, εννοείται χωρίς καν να θελήσει να αναφέρει οτιδήποτε για την καταγγελία και το περιστατικό εις βάρος του».

Η υπόθεση γνωστοποιήθηκε άμεσα στην διοίκηση του ΕΟΠΥΥ τοπικά, αλλά και κεντρικά, στην ΥΠΕ Κρήτης, και ο ιατρός έχει κληθεί σε απολογία. Επίσης, ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Λασιθίου κ. Κωνσταντίνος Νικολαράκης, μιλώντας στην εκπομπή του δημοσιογράφου, ο οποίος τόνισε ότι η υπόθεση θα φτάσει στο τέλος.

Πάντως, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, ο γιατρός εκλήθη από τον ιατρικό σύλλογο στον Άγιο Νικόλαο για να απαντήσει με την εν λόγω επιστολή.Δημοφιλή