Παπαδημητρίου: Τέσσερις μεγάλες επενδύσεις στα σκαριά

Το Ελληνικό «θα πάρει μπρος» το 2018
Sooc

Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις, τόσο από το εξωτερικό, όσο και από εγχώριους επιχειρηματίες, δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, συμπληρώνοντας πως υπάρχουν τέσσερις μεγάλες επενδύσεις στα σκαριά και άλλες που ακολουθούν. Επίσης, παρατήρησε ότι οι άμεσες ξένες επενδύσεις ανήλθαν σε 2,4 δισ. ευρώ το 2017, ποσό που συγκρίνεται με εκείνο του 2016.

Ο κ. Παπαδημητρίου εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας ότι δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα και θα υπάρξει καθαρή έξοδος από το μνημόνιο.

Αναφερόμενος στο Ελληνικό, ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι «θα πάρει μπρος το 2018» ενώ εκτίμησε πως σ’ ένα μήνα θα δούμε τις πρώτες μορφές κατασκευής.

Ερωτηθείς για την αναπτυξιακή τράπεζα, ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε ότι πήρε το πράσινο φως από τους θεσμούς το 2016 ενώ τώρα ετοιμάζεται το σχετικό νομοσχέδιο, λαμβάνοντας τεχνική βοήθεια απο την Γαλλία. Ο ίδιος εκτίμησε πως το νομοσχέδιο θα έλθει στη Βουλή σε ένα με δυο μήνες.

Τα κεφάλαια της αναπτυξιακής τράπεζας θα προέλθουν από άλλες χώρες που έχουν δείξει ενδιαφέρον, συμπλήρωσε και θα καλύψει το κενό που δεν καλύπτουν οι συστημικές τράπεζες.

Δημοφιλή