ΠΟΛΙΤΙΚΗ
24/01/2019 22:42 EET | Updated 25/01/2019 00:17 EET

Παραίτηση βουλευτών για να μην περάσει η συμφωνία των Πρεσπών πρότεινε ο Πάνος Καμμένος

Πρότεινε στον Κ. Μητσοτάκη να υπογράψει μαζί με άλλους 100 βουλευτές την παραίτησή του από βουλευτής.

Eurokinissi

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε παρέμβασή στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών, με αφορμή αναφορά του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με την οποία οι ΑΝΕΛ επέτρεψαν να προχωρήσει η συμφωνία των Πρεσπών καθώς δεν υπερψήφισαν την πρόταση μομφής που είχε καταθέσει η ΝΔ τον Ιούλιο 2018, είπε «στην πρόταση μομφής του Ιουλίου, οι ΑΝΕΛ είχαμε 7 ψήφους. Η πρόταση μομφής πήρε 127 ψήφους, συνεπώς δεν είχαμε τις ψήφους για την ανατροπή της κυβέρνησης».

Ο κ. Καμμένος πρότεινε στον Κ. Μητσοτάκη να υπογράψει μαζί με άλλους 100 βουλευτές την παραίτησή του από βουλευτής «για να μην περάσει η συμφωνία των Πρεσπών», αναφέροντας, τέλος, ότι ο ίδιος έχει έτοιμη την παραίτησή του.

Επίσης, κατά την ομιλία του, δήλωσε πως ίσως να είναι η τελευταία φορά που λαμβάνει τον λόγο ως πρόεδρος της ΚΟ των ΑΝΕΛ, γιατί «επεξεργάζονται τη διάλυσή μας», ενώ, σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, είπε πως «σε λίγες ώρες η Μακεδονία δεν θα είναι μία και μόνο ελληνική»- συμπληρώνοντας πως οι αλυτρωτισμοί έχουν θεριέψει και πως «όταν θα δείτε στη γειτονική χώρα βάσεις της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, τότε θα καταλάβετε τι σημαίνει συμφωνία των Πρεσπών»

Όπως, ανέφερε, ο πρόεδρος της Βουλής κάλεσε έναν δημοσιογράφο «να διαβάσουν μαζί το άρθρο 15 του Κανονισμού της Βουλής και του εξήγησε ότι όταν μείνουν 5 βουλευτές σε μια ΚΟ πρέπει να είναι εκλεγμένοι από το ίδιο ψηφοδέλτιο», σημειώνοντας «τώρα εξηγείται γιατί ο κ. Κουΐκ γίνεται υπουργός καθώς όταν παραιτηθεί ο κ. Παπαχριστόπουλος θα τον αντικαταστήσει προκειμένου να φύγει από την ΚΟ των ΑΝΕΛ».

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε τη βαθιά λύπη του, ομολόγησε ότι δεν το περίμενε από τον κ. Τσίπρα και πρόσθεσε ότι «αυτό ήταν άκρως προσχεδιασμένο».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξέφρασε τη λύπη του που «μια κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης έγινε κυβέρνηση αποστατών».

(με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)