ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13/01/2018 16:27 EET

Η παρέμβαση Καραμανλή και το παρασκήνιο για τις συναντήσεις Τσίπρα-Ζάεφ στο Νταβός με άλλους ηγέτες

Eurokinissi

Για παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, για το Σκοπιανό, κάνει λόγο το πρωτοσέλιδο της Real News.

«Δεν υφίσταται μακεδονικό έθνος», φέρεται να δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός σε συνομιλητές του σύμφωνα με την εφημερίδα. Ο Κώστας Καραμανλής φέρεται επίσης να τόνισε σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της Real σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ ότι «αυτό πρέπει να γίνει καθαρό και επισήμως απολύτως αποδεκτό».

Συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ στο Νταβός στις 24 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με τη Real, μετά τη συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας και πΓΔΜ που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, έπεται και συνάντηση μεταξύ των δύο πρωθυπουργών των δύο χωρών, στις 24 Ιανουαρίου στο Νταβός όπου από τις 23 έως τις 26 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Οικονομικό Συνέδριο.

Προηγουμένως και συγκεκριμένα στις 17 Ιανουαρίου, στη Νέα Υόρκη, ο Μάθιου Νίμιτς θα καταθέσει στο πλαίσιο των συζητήσεων για το ονοματολογικό νέα πρόταση. Ωστόσο όπως τονίζει το δημοσίευμα η συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι υπήρξε μεγάλη πρόοδος κατά τη συνάντηση Κοτζιά- Ντιμιτρόφ προχθές στη Θεσσαλονίκη. Επικαλούμενη διασταυρωμένες πληροφορίες η Real αναφέρει επίσης ότι την ίδια μέρα στο Νταβός θα παραβρεθούν και οι δύο ΥΠΕΞ.

Τέλος, το δημοσίευμα τονίζει ότι δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι στο Νταβός θα συμμετάσχει τόσο η Άνγκελα Μέρκελ όσο και ο Ντόναλντ Τραμπ και η Κριστίν Λαγκάρντ, ωστόσο αναφέρει ότι φέρεται να έχει οριστικοποιηθεί συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον αντιπρόεδρο της Ρωσίας.

(Με πληροφορίες από real.gr)