Πάρις Μάγιο: 15χρονη σκότωσε το νεογέννητο μωρό της και το πέταξε σε σακούλα σκουπιδιών

Συνειδητοποιώντας ότι το μωρό ήταν ακόμη ζωντανό, έχωσε κομμάτια βαμβακιού στο στόμα, τον φάρυγγα και το λαιμό του.
.
.
Facebook

Ξεκίνησε στο Ουόρστερ της Μεγάλης Βρετανίας η πολύκροτη δίκη της Πάρις Μάγιο, 19 ετών, που επιτέθηκε και δολοφόνησε το νεογέννητο μωρό της, γεμίζοντάς το λαιμό του με βαμβάκι.

Η Πάρις Μάγιο ήταν 15 ετών όταν σύμφωνα με το κατηγορητήριο σκότωσε τον Στάνλεϊ Μάγιο λίγο μετά τον τοκετό στο σπίτι των γονιών της, στο Χερεφορντσάιρ της Βρετανίας, αναφέρει το BBC.

Στο δικαστήριο κατατέθηκε πως έβαλε το μωρό σε μια σακούλα σκουπιδιών και το πέταξε έξω από το σπίτι της με την ελπίδα ότι η μητέρα της θα το θεωρούσε σκουπίδι. Η ίδια αρνείται την δολοφονία.

Η νεαρή γέννησε εντελώς μόνη στο σαλόνι του σπιτιού της το μωρό που είχε βάρος 3.56 κιλά βραδινές ώρες της 23ης Μαρτίου 2019.

Ο Τζόνας Χάνκιν, συνήγορος πολιτικής αγωγής, δήλωσε ότι το μωρό είχε αέρια στο στομάχι και στο έντερό του. Όταν πέθανε η μητέρα και ο πατέρας της 19χρονης βρίσκονταν στο σπίτι, αλλά ήταν στον επάνω όροφο όπου ο πατέρας της, ο οποίος δεν ήταν καλά, έκανε οικιακή αιμοκάθαρση.

Η Πάρις Μάγιο αμέσως μετά τη γέννα επιτέθηκε στο μωρό, με αποτέλεσμα να σπάσει την άνω αριστερή και την άνω δεξιά πλευρά του κρανίου, προκαλώντας του σοβαρή εγκεφαλική βλάβη.

Περίπου δύο ώρες αργότερα, «συνειδητοποιώντας ότι το μωρό ήταν ακόμη ζωντανό, έχωσε κομμάτια βαμβακιού στο στόμα, τον φάρυγγα και το λαιμό του», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ακούμπησε τη σακούλα σκουπιδιών στο κατώφλι της εξώπορτας.

«Το επόμενο πρωί, έστειλε στον αδελφό της, ο οποίος βρισκόταν τότε στο σπίτι, το εξής μήνυμα: «Όταν βγεις έξω, μπορείς να βάλεις τη μαύρη σακούλα στον κάδο, είναι γεμάτη με αηδίες από χθες το βράδυ, σε παρακαλώ».

Η μητέρα της κοίταξε μέσα και βρήκε το πτώμα του νεογέννητου μωρού.

Αμέσως κάλεσε την αστυνομία, αναφέροντας στο τηλεφωνικό κέντρο πως η κόρη της είχε γεννήσει και «απευθυνόμενη στην Πάρις ακούστηκε να λέει: «Θα μπορούσες να μου το είχες πει, αγάπη μου, θα μπορούσες να μου το είχες πει - το καημένο το μωρό» και επαναλαμβάνοντας: ”Γιατί δεν μου το είπες;»».

Η Πάρις Μάγιο είπε στους τραυματιοφορείς ότι «το μωρό βγήκε [εννοούσε γεννήθηκε] πολύ γρήγορα» και ότι δεν κουνιόταν ούτε ανέπνεε.

Είπε επίσης ότι «έβγαιναν πράγματα από το στόμα του και χρησιμοποίησε βαμβάκι στην προσπάθεια να τα καθαρίσει», σύμφωνα με τον δικηγόρο της.

Πηγαίνοντας στο νοσοκομείο με τη μητέρα της και το άψυχο μωρό στο ασθενοφόρο, η τότε έφηβη είπε στους τραυματιοφορείς: «Εγώ φταίω; Εγώ το έκανα αυτό;», και αργότερα: «Εγώ φταίω, εγώ φταίω».

Πρόσθεσε επίσης πως δεν γνώριζε ότι ήταν έγκυος και ότι είχε κάποια αιμορραγία πριν γεννηθεί το μωρό, αλλά όχι όπως οι κανονικές της περίοδοι.

Η μεγαλύτερη αδελφή της την είχε ρωτήσει αν ήταν έγκυος, αλλά εκείνη το είχε αρνηθεί, σύμφωνα με όσα κατατέθηκαν στο δικαστήριο.

«Η εισαγγελία ισχυρίζεται ότι η κατηγορούμενη σκότωσε το μωρό για να αποτρέψει την ανακάλυψη της εγκυμοσύνης της και τη γέννησή του», σημείωσε ο Τζόνας Χάνκιν.

Η δίκη συνεχίζεται.

Δημοφιλή