ΔΙΕΘΝΕΣ
30/09/2020 13:21 EEST | Updated 30/09/2020 16:03 EEST

Ισχυρότατος κρότος στο Παρίσι προκαλεί αγωνία. Τελικά, δεν ήταν έκρηξη

Πολλαπλές αναφορές από πολίτες που άκουσαν έναν ισχυρότατο κρότο, τόσο στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας όσο και σε κοντινά προάστια. Η Γαλλική αστυνομία έλυσε το μυστήριο άμεσα.

ASSOCIATED PRESS
Φωτογραφία αρχείου. Παρίσι 21 Αυγούστου 2020. (AP Photo/Michel Euler)

Ένα τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters για ισχυρότατη έκρηξη που συγκλόνισε το Παρίσι, με βάση αναφορές από πολίτες, προκάλεσε κύμα αγωνίας και έγινε τίτλος μέσα σε λίγα λεπτά το μεσημέρι της Τετάρτης (30 Σεπτεμβρίου).

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε σε επείγον τηλεγράφημα το πρακτορείο «η έκρηξη ακούστηκε σε ολόκληρη την πόλη», ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι κτίρια ταρακουνήθηκαν σε κεντρικές περιοχές καθώς και σε κοντινά προάστια.

Παράλληλα διευκρίνιζαν ότι δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές καπνού ή πυρκαγιάς.

Η αλήθεια, ωστόσο, αποκαλύφθηκε άμεσα από την Γαλλική Αστυνομία που έσπευσε να αναρτήσει στο Τwitter διευκρίνιση, σημειώνοντας ότι επρόκειτο για ήχο που προκάλεσε αεροπλάνο (τζετ) όταν έσπασε το φράγμα του ήχου.

Και κάπως έτσι έληξε ο συναγερμός...

Αργότερα, μάλιστα, εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι αεροσκάφος Rafale διατάχθηκε να επιχειρήσει για να συνδράμει αεροσκάφος που είχε χάσει την επαφή με τον πύργο ελέγχου και ότι του δόθηκε η άδεια να σπάσει το φράγμα του ήχου για να φθάσει το αεροσκάφος που αντιμετώπιζε τα προβλήματα.

Το Rafale έσπασε το φράγμα του ήχου ανατολικά του Παρισιού, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος. Ο ήχος του Rafale ακούστηκε σαν μεγάλη έκρηξη λίγο πριν από το μεσημέρι σε ολόκληρη την περιφέρεια της γαλλικής πρωτεύουσας και προκάλεσε ανησυχία και συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ήχος καταγράφηκε από τα μικρόφωνα του Roland-Garros και διέκοψε για λίγα δευτερόλεπτα τον αγώνα τένις μεταξύ του Στάνισλας Βαβρίνκα εναντίον του Ντομινίκ Κέπφερ.

 

(με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost