ΔΙΕΘΝΕΣ
24/12/2017 16:17 EET

Παρθενική πτήση για το μεγαλύτερο αμφίβιο αεροσκάφος του κόσμου στην Κίνα

Τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του AG600

China Stringer Network / Reuters

Την παρθενική του πτήση πραγματοποίησε στην Κίνα το γιγαντιαίο AG600- ένα τετρακινητήριο αμφίβιο αεροσκάφος, μεγέθους Boeing 737, που είναι το μεγαλύτερο του είδους του στον κόσμο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του RT, το AG600, με πλήρωμα τεσσάρων ατόμων, απογειώθηκε από ένα αεροδρόμιο στην πόλη του Ζουχάι (επαρχία Γκουανγκντόνγκ- στην ακτή της Θάλασσας Νότιας Κίνας) και παρέμεινε εν πτήσει για μια ώρα πριν προσγειωθεί ξανά. Σύμφωνα με τα κινεζικά ΜΜΕ, ξεπερνά σε μέγεθος το ιαπωνικό ShinMaywa US-2 και το ρωσικό Beriev Be-200- αντίστοιχου τύπου αεροσκάφη.

 

 

Μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 50 άτομα και να φορτώσει 12 τόνους νερού μέσα σε 20 δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια αποστολών πυρόσβεσης. Μπορεί να απογειώνεται/ προσγειώνεται σε διαδρόμους στο έδαφος, όπως ένα κανονικό αεροσκάφος, αλλά και αποθαλασσώνεται/ προσθαλασσώνεται σαν υδροπλάνο.

Το γιγαντιαίο αεροπλάνο αναπτυσσόταν από την Aviation Industry Corporation of China για οκτώ χρόνια και αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στη Θάλασσα Νότιας Κίνας (όπου το Πεκίνο έχει διαφορές με το Βιετνάμ, τη Μαλαισία, τις Φιλιππίνες, την Ταϊβάν και το Μπρουνέι) σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται κινεζικά ΜΜΕ. Η εμβέλειά του φτάνει τα 4.500 χλμ.

China Stringer Network / Reuters