Πατέρας του Αλκη προς τους κατηγορούμενους: Τη δέχομαι τη συγγνώμη

Σχολίασε το γεγονός ότι ένας από τους κατηγορούμενους θέλει να αποστείλει επιστολή στην οικογένειά του, ζητώντας συγγνώμη.
ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ 19ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΚΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΑΛ. ΚΟΥΓΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)
ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ 19ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΚΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΑΛ. ΚΟΥΓΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)
MotionTeam

Σε μία συγκλονιστική δήλωση που δείχνει για μια ακόμα φορά το μεγαλείο ψυχής του, προχώρησε ο πατέρας του Άλκη, Αριστείδης Καμπανός, στο περιθώριο του φιλικού αγώνα στη μνήμη του γιού του, μεταξύ Καβάλας και Δόξας στο δημοτικό στάδιο “Ανθή Καραγιάννη”.

Με αφορμή δηλώσεις όπως του 20χρονου κατηγορούμενου για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη που παραδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στις αρχές που ανέφερε ότι είναι μετανιωμένος, ο κ. Καμπανός σχολίασε, «Την αποδέχομαι την συγγνώμη. Θα ήθελα να τους δώσω το χέρι και να τους πω τους ίδιους συλλυπητήρια γιατί δεν είχαν την ευκαιρία να κάνουν τον Άλκη φίλο τους, για να δουν τι εξαίρετο παιδί ήταν».

Όπως μετέδωσε ο Alpha, μιλώντας για το φιλικό, ο Άρης Καμπανός είπε: «Η τιμή είναι δική μου, που ήρθα στην πόλη που ξεκίνησαν και μετέτρεψαν την ιδέα και την σκέψη μου σε πράξη. Να γίνουν φιλικοί αγώνες στη μνήμη του Άλκη. Θα το κάνω αγώνα ζωής, όχι πια βία στα γήπεδα. Πρέπει να αλλάξουμε λιγάκι τα ήθη μας. Έχουμε φτάσει σαν Ελλάδα σε ένα πολύ χαμηλό σημείο. Τον βλέπω τον αγώνα αυτόν, σαν ένα νέο ξεκίνημα».

Καβάλα: «Όχι» στην οπαδική βία – αγώνας στη μνήμη του Άλκη

Μήνυμα κατά της γηπεδικής βίας και της εκτός ελέγχου αντιπαλότητας, έδωσαν την Πέμπτη η Καβάλα και η Δράμα. Στις 3 μετά το μεσημέρι, στο «Ανθή Καραγιάννη» ξεκίνησε φιλικός αγώνας στη μνήμη του 19χρονου Άλκη Καμπανού παρουσία και του πατέρα του, Αριστείδη.

Το «ημίχρονο αγάπης» διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας αρχικά και Δράμας στη συνέχεια. Α.Ο. Καβάλα και Δόξα Δράμας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τους, θέλοντας να περάσουν σε όλους το μήνυμα πως ο αθλητισμός ενώνει.

Ο αγώνας διήρκησε 45 λεπτά, ενώ πριν την έναρξη του φιλικού τοποθετήθηκε ένα στεφάνι και μια εικόνα του δολοφονημένου Άλκη στο ταρτάν του σταδίου, με τους παίκτες των δυο ομάδων να αφήνουν από ένα λουλούδι στο σημείο.

Οι 22 ποδοσφαιριστές αγκαλιάστηκαν πριν τη σέντρα του ματς και φώναξαν όλοι μαζί το όνομα του δολοφονημένου νεαρού.

Πηγή: dikastiko.gr, ERT

Πήγαινε στην αρχική σελίδα