Παγκόσμιο ρεκόρ για το «Avengers: Infinity War» το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής του

Αποκόμισε συνολικά 630 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 520 εκατ. ευρώ) τις δυο πρώτες μέρες

Η ταινία «Avengers: Infinity War» κατέρριψε τα ρεκόρ μόλις προβλήθηκε στις αίθουσες, αποκομίζοντας συνολικά 630 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 520 εκατ. ευρώ) παγκοσμίως το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής της, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας Exhibitor Relations, ειδικευμένης στην έρευνα και στις μετρήσεις στον τομέα της ψυχαγωγίας.

«Είχε τις μεγαλύτερες πωλήσες παγκοσμίως στην ιστορία του κινηματογράφου το Σαββατοκύριακο». Και αυτό χωρίς την Κίνα, όπου θα προβληθεί στις 11 Μαΐου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η ταινία της Marvel (Disney), με πρωταγωνιστές αστέρες του Χόλιγουντ όπως ο Robert Downey Jr. στον ρόλο του Iron Man και η Scarlett Johansson στον ρόλο της «Μαύρης Χήρας», κατέκτησε την κορυφή του αμερικανικού box-office το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής του σε 4.474 αίθουσες με εισιτήρια 250 εκατομμυρίων δολαρίων, καταγράφοντας επίσης ένα ρεκόρ.

Η ταινία «Avengers» εκθρονίζει την ταινία «Πόλεμος των Άστρων: Η Αφύπνιση της Δύναμης», που είχε αποκομίσει 248 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής της το 2015.

Η ταινία συνδυάζει τουλάχιστον εννέα franchises και παρουσιάζει στη μεγάλη οθόνη περίπου 20 σούπερ ήρωες που πολεμούν για να σώσουν τον κόσμο. Η αποστολή τους είναι μια: να εμποδίσουν τον κακό Thanos (Josh Brolin) να καταστρέψει τον κόσμο.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)