ΚΟΙΝΩΝΙΑ
06/12/2021 09:44 EET

Παγώνη: Γιατί στους 3 μήνες το εμβόλιο- κάθε πότε θα γίνεται αναμνηστική δόση

Τι είπε για την παραλλαγή Όμικρον.

via Associated Press

«Όταν κάνουμε και τις τρεις δόσεις μαζί δυναμώνουμε τόσο πολύ τον οργανισμό και για την Όμικρον ακόμα και αν έχουμε πολλά περιστατικά. Στόχος είναι να ενισχύσουμε τον οργανισμό ώστε να έχει αντισώματα και να επιτεθεί στις μεταλλάξεις και τον ιό που δεν πρόκειται να φύγει αν δεν εμβολιαστούμε» είπε στο ΣΚΑΪ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, ερωτηθείσα γιατί αποφασίστηκε η χορήγηση της τρίτης δόσης στους τρεις μήνες.

Απαντώντας δε στις αντιδράσεις για τη συχνότητα των εμβολίων, τόνισε δε θα γίνεται κάθε 4 μήνες, αλλά κάθε 9-12 μήνες, όπως στην γρίπη, ανάλογα με το πότε θα αποφανθεί η Επιτροπή Εμβολιασμών. Σχετικά με την περίοδο των Χριστουγέννων, επισήμανε ότι οι καλεσμένοι σε ρεβεγιόν πριν επισκεφθούν κάποιο σπίτι, καλό θα ήταν να υποβάλλονται σε rapid test.

Όσον αφορά στην παραλλαγή Όμικρον και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, είπε ότι υπάρχουν ενδείξεις πως καλύπτεται από τα εμβόλια. «Το σημαντικό είναι το ποσοστό αποτελεσματικότητας», υπογράμμισε τονίζοντας ότι είναι καθησυχαστικό το γεγονός ότι δεν καταγράφονται θάνατοι.