ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17/05/2021 13:28 EEST | Updated 17/05/2021 13:29 EEST

Πελώνη: «Ο εφησυχασμός μπορεί να είναι καταστροφικός»

Στόχος της κυβέρνησης η αποφυγή επιδημιολογικών εξάρσεων.

Eurokinissi

Λίγη ώρα μετά το ηχηρό «καμπανάκι» κινδύνου που έκρουσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με την μη τήρηση των μέτρων, την σκυτάλη πήρε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριαστοτελία Πελώνη.

«Αναπτύσσουμε δραστηριότητες που μας έλειψαν, εγκαταλείπουμε περιορισμούς που μας κούρασαν, αλλά παραμένουμε σε εγρήγορση.  Δεν εφησυχάζουμε. Ο εφησυχασμός μπορεί να είναι καταστροφικός», τόνισε η κ. Πελώνη στην πρώτη μετά από καιρό δια ζώσης ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Τα μηνύματα που στέλνει η κυβέρνηση, έρχονται μετά τα αποτελέσματα των ελέγχων που κατέγραψαν οι αρχές για αυτό και η Αριστοτελία Πελώνη υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο και οι επαγγελματίες να συμμορφώνονται στους ειδικούς όρους λειτουργίας. 

«Τα προηγούμενα 24ωρα οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες κατέγραψαν παραβάσεις στη λειτουργία καταστημάτων εστίασης στην Αττική, τη Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο, το Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη. Το Σάββατο σε  72.911 ελέγχους, καταγράφηκαν 278 παραβιάσεις των μέτρων, επιβλήθηκαν πρόστιμα  151.400 ευρώ, έγιναν πέντε συλλήψεις και επιβλήθηκε κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε ημερών σε οκτώ επιχειρήσεις.  Ήδη, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί αναδιαμορφώνουν το πρόγραμμά τους  και συνεχίζουν ακόμα πιο εντατικά τους ελέγχους», ανέφερε συγκεκριμένα η κυβερνητική εκπρόσωπος, ενώ προσέθεσε ότι κοινός στόχος είναι να αποδειχθούν στέρεα τα βήματα που γίνονται ώστε να μην υπάρξει κανένα πισωγύρισμα. «Είμαστε στην αρχή του τέλους και όχι στο τέλος της προσπάθειας. Δεν τελειώσαμε με την πανδημία. Δεν ξεχνάμε ότι ο ιός παραμένει ανάμεσά μας και καραδοκεί. Και γι΄αυτό -όπως επίμονα συνιστούν οι ειδικοί-  οφείλουμε όλοι να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας: Να φοράμε τη μάσκα,  να κρατάτε τις αποστάσεις, να αποφεύγουμε το συγχρωτισμό», ήταν οι συστάσεις της Αριστοτελίας Πελώνη.

Επίσης επισήμανε την ανάγκη αξιοποίησης των αυτοδιαγνωστικών τεστ και κυρίως το να αυξηθούν οι εμβολιασμοί. «Να ενημερώσουμε όσους διστάζουν για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Να γίνει κοινή πεποίθηση ότι αυτή είναι η ασπίδα για την προστασία μας και την επανάκτηση της ελευθερίας μας. Ότι, με αυτό το όπλο, θα νικήσουμε τον ιό.  Και το όπλο αυτό κανένας δεν πρέπει να το στερηθεί. Το οφείλουμε τόσο στον εαυτό μας όσο και στους  γύρω μας. Έχουν ήδη γίνει ήδη περίπου 4.300.000 εμβολιασμοί, έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους  περισσότεροι από 1.550.000 συμπολίτες μας και συνεχίζουμε με συνεχώς επιταχυνόμενους ρυθμούς», συμπλήρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Σχετικά με τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, η κ. Πελώνη τόνισε ότι η Ελλάδα μπαίνει σταδιακά σε μια νέα εποχή οικονομικής ανάκαμψης και κοινωνικής ανάτασης. «Όπως ήδη εκτιμάται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η ανάπτυξη φέτος θα φτάσει το 4,1%  και το 2022 το 6% του Α.Ε.Π.», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.